Receptų iškyloms niekada nebus per daug, tad virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi kalafiorų iešmeliais. Šis patiekalas ypač patiks tiems, kas dėl kažkokių priežasčių nenori ar negali valgyti mėsos. Traškių kalafiorų iešmelis su gardžiu sūriu tikrai paįvairins stalą.
Daržovių patiekalai
327 straipsnių
Šį bulvių apkepą tikrai pamėgs tie, kurie neįsivaizduoja virtuvės be bulvių patiekalų, tačiau norėtų atnaujinti valgiaraštį. Minkštas, kvapnus apkepas apskrudusiu paviršiumi nepaliks abejingų. Bulvių apkepą patiekite su lašiša.
Makaronus su krevetėmis pagaminsite per rekordiškai trumpą laiką – vos per 10 minučių! Prieš patiekdami makaronus su krevetėmis apibarstykite krapais.
Jei be šaltibarščių negalite gyventi, bet norite sulieknėti, išmėginkite šią dietinę versiją.
Itin turtingo skonio šios smidrų salotos. Su mocarela ir parmos kumpiu bei ypatingu padažu – jos patiks net išrankiausiam ragautojui. Smidrų salotas tikrai tinka ragauti vienas.
Jei norite lengvo užkandžio ar ieškote idėjos garnyrui, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks kviečia pasigaminti karamelizuotų morkų. Traškios morkos tokios gardžios, kad jas galima valgyti vienas, patiektas su fetos sūrio gabaliukais.
Vasarą užkandžių niekada nebus per daug, tad kviečiame pagaminti traškių avinžirnių. Šitaip paruoštos itin maistingos ir naudingos daržovės tiks užkandžių stalui ar salotoms pagardinti. Traškūs avinžirniai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti...
Ši trinta pomidorų sriuba – tiršta ir labai soti. Užtruksite kiek daugiau nei pusvalandį, kol paruošite. Tokios gardžios trintos pomidorų srubos neatsisakys ir svečiai.
Ypač sultingų kiaulienos šonkauliukų receptas. Patarimu, kaip tokius pasigaminti, dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Neabejokite – gaminant pagal šį receptą kiaulienos šonkauliai visada bus nepriekaištingo skonio.
Jei pietums sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau tai nieko nereiškia palyginus su sočiais ir labai gardžiais žemaičių blynais, apipiltais skaniu sviesto ir grietinės padažu.
Šilti orai ir kiaulienos sprandinės šašlykas – amžinas vasaros ir atostogų palydovas. Šįkart virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks prie šašlykų siūlo pasigaminti jogurtinį tzatziki padažą. Patikėkite – tokių šašlykų norėsite dar ir dar.
Mėsainis su kepta vištiena – ne tik užkandžiui, jis gali tapti ir puikiu pietų patiekalu. Ypač gaminamas su sūriu užkepta vištiena. Sultingas vištienos kepsnys ir gaivios daržovės – tai yra šio nuostabiai gardaus mėsainio paslaptis.
Korėjietiškai paruošti kopūstai – kimčiai, vienas populiariausių azijietiškų daržovių receptų. Šis patiekalas yra puiki alternatyva tradiciniams lietuviškiems raugintiems kopūstams. O ir gaminami jie gana panašiai – kimčiai yra ruošiami fermentacijos būdu.
Sultingas sumuštinis su šonine – štai dėl ko daugelis laukia vasaros ir iškylų. Tiesa, tokį pat malonumą galima susikurti ir namuose kiaulienos šoninę skrudinant ant namų grilio. Gaivios salotos kuria lengvesnio sumuštinio su skrudinta šonine versiją.
Pietums, vakarienei ar planuodami ilgesnį vakarą paruoškite užkeptų bulvyčių. Patiekalas bus sotus, kvapnus, su aštresne čili pipiro nata. Beje, jei laukiate svečių, užkeptas bulvytes gaminkite kiekvienam atskirame indelyje – bus ir gražiau, ir patogiau.
Vasaros salotas pagaminsite lengvai ir greitai. Gardžios, su lengva rūgštele – jos neabejotinai patiks daugeliui.Vasaros salotas patiekite iškart pagaminę.
Vos penkios minutės ir salotos su kepta vištiena ir ananasais paruoštos. Tokias galima neštis į darbą ar įsidėti į pikniką. Salotos su kepta vištiena ir ananasais visada sulaukia pasisekimo.
Nesvarbu, koks oras – kepkite paukštienos iešmelius. Kepkite grilyje, kepkite orkaitėje, kepkite ant keptuvės. Paukštienos iešmelius patiekite su agurkų salotomis.
Egzotiško skonio daržovių troškinys su ananasais gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas. Saldžiarūgštis, jis patiks daugeliui. Daržovių troškinys su ananasais tiks ir pietums, ir vakarienei.