Paprastai šiems pyragėliams su grybais minkoma tešla. Tačiau, kad būtų greičiau, ją galima pakeisti šaldyta sluoksniuota tešla. Patiekite pyragėlius su grybais su padažu arba valgykite vienus.
baravykai
156 straipsnių
Socialiniuose tinkluose skelbiamos grybų kainos stebina net supirkėjus: ar ryšitės pakloti 100 eurų (1)
Miškuose pasipylus baravykams ir raudonikiams socialiai tinklai ėmė mirgėti ne tik grybų pilnais karučiais ir automobilių bagažinėmis, bet ir skelbimais apie jų pardavimą. Už kilogramą šių miško gėrybių kai kas prašo tiek, kad net ir jų supirkėjai negali patikėti.
Pamačiusi, kiek Vilniaus turgavietėse kainuoja kilogramas grybų, netekau žado: geriau į mišką važiuoti patiems (11)
Vos pasipylus pirmajam lietuviškam rudens derliui, jo prigužėjo ir į Vilniaus turgavietes. Niekas nesiginčys – pirkti lietuvio rankomis augintas ar rinktas gėrybes išties malonu, tačiau ar apsimoka? Štai aplankius keturis sostinės prekybos taškus matyti, kad kainos čia gerokai didesnės nei prekybos ...
Nors šiemet grybai miškuose pasipylė gana vėlai, tačiau dzūkams tai nesutrukdė surengti tradicinį grybavimo čempionatą. Geriausieji miške visada randa gėrybių.
Prasidėjęs rugsėjis yra pats geriausias metas grybauti, sako gamtininkas. Šiuo metu miškuose galima rasti ne tik vasarinių, bet ir rudeninių grybų rūšių, kurias taip mėgsta lietuviai. Jis atskleidė, nuo ko priklauso, ar išvyka į mišką bus sėkminga, kur kokių grybų ieškoti ir kuriomis savaitės dienom...
„Žmonės prašo juos į mišką vežtis ir parodyti, kaip reikia grybauti“, – juokiasi Karolis Grinius iš Raseinių r., kaskart su nenusakomais kiekiais grybų pargrįžtantis iš miškų. Kiek grybų pririnko seniai nebeskaičiuoja ir Gabrielė Intienė, baravykų kalnais stebinanti kitus grybautojus. Dar vienas gry...
Grybų sezonas – įsibėgėjo. Vilniaus Kalvarijų turguje ant prekystalių jau galima išvysti pirmuosius baravykus. LNK žinios apsilankė prekyvietėje ir pasiteiravo, kiek sostinėje šiemet kainuoja lietuvaičių pamėgti grybai. Kaina – nustebino.
Lietus, didžiausias džiaugsmas grybautojams, nes miškuose gausiai pradeda dygti grybai, tačiau ne visi juos gerai pažįsta. Siekiant neprisirinkti nuodingų ir pavojingų grybų vis dažniau pasitelkiamas išmanusis grybavimas, stebint grybus telefone, praneša LNK žinios.
Mikologas dr. Jonas Kasparavičius sako, kad ši vasara nėra palanki grybams – kankino sausra. Be to, jiems nepatinka tokios staigios permainos, kaip karščiai ir staigus atvėsimas.
Ši vasara nedžiugina grybautojų – po užsitęsusios sausros voveraitės ir baravykai neskuba dygti. Visgi patyrę grybautojai ir dabar iš miško negrįžta tuščiomis.
„Kai pasipylė tai pasipylė“, – rašo skaitytoja Sandra ir dalinasi tokiais rugpjūčio 2-osios vaizdais, nuo kurių grybavimo entuziastams tikrai pakirs kojas. Ir nors liaudyje sakoma, kad grybai ir uogos gelbsti nuo nuogybės dzūkų mergas, šįkart veiksmas vyksta Žemaitijoje.
Vieni miškuose randa tik žibutes, o kiti renka bobausius, bene pirmuosius valgomus grybus Lietuvoje, praneša LNK žinios.
Latvijos grybautojai vis dažniau užeina raudonųjų auksabaravykių plantacijas. Tai invazinė grybų rūšis, grasinanti išstumti vietinius grybus, rašoma žurnale „Ir“. Panaši bėda ir Lietuvoje – čia taip pat spėriai plinta invaziniai grybai ir juos atpažinti jau išmoko net dzūkai.
Spalio pabaigoje dzūkai beveik visada jau būdavo užbaigę grybavimo sezoną, bet šis ruduo sulaužė visas taisykles: grybautojai iš Pietų Lietuvos girių tempia pilnas šilbaravykių pintines, o grybų supirktuvės neskuba užsidaryti žiemai. Tik profesionalių grybautojų, kasdien renkančių grybus pardavimui,...
Feisbukas mirga šių metų grybų nuotraukomis, o kai kurie, ypatingai įžūlūs, vartotojai deda pilnas pintines šių miško gėrybių. Kai kurie netgi po kelias.
Nors spalis jau į pabaigą, grybautojų miškuose netrūksta ir tikrai nesunku suprasti, kodėl. Socialiniai tinklai mirgėte mirga nuo lietuvių nuotraukų, kuriose – iš krepšių ir kibirų virstantys baravykai, voveraitės, kazlėkai, rudmėsės, žaliuokės ir kiti grybai. Gamtininkas pasakė, kiek dar galėsime d...
Nors miškuose rekordinės grybų gausos nėra, tačiau skaniai vakarienei, ar pardavimui, jų jau galima rasti.
Po lietaus prasideda grybai. Kol kas negausiai, bet miško lankytojų krepšiai vis pilnesni.
Angys kol kas nesiruošia žiemoti, tad jų dar tikrai galima sutikti. Kaip tik taip nutiko ir netoli Kuršėnų grybavusiam Albinui – ieškojo baravykų, o aptiko nuodingą gyvatę. Herpetologas Gerardas Paškevičius pasakė, kada dažniausiai angis įkanda žmogui, ir kaip elgtis, kad taip nenutiktų, bei išdavė,...
Užkietėję grybautojai su nerimu žvelgia į dangų, tik šį kartą jie trokšta ne saulės, bet lietaus, nes tada galbūt iš po samanų galvas iškiš baravykai ir kiti grybai.