Pakalbėkime apie mėgstamiausią lietuvių vargo dainą, apie jų didžiąją gyvenimo tragediją, kuri aiškiausiai pasirodo, kai ateina atostogų metas. Kainos, vaikeli.
Andrius Užkalnis
1088 straipsnių
![](https://api.delfi.lt/media-api-image-cropper/v1/9b80d070-7d8b-11ed-a628-f15cb6709fa2.jpg)
Andrius Užkalnis (g. 1970 m. lapkričio 26 d. Kaune) – žurnalistas, publicistas.
Užkalnis: kokiems restoranams linkiu užsidaryti?
„Ką jūs, varguoliai?“ Užkalnis valgė dienos pietus už 100 litų
Užkalnis skelbia geriausius šalies kebabus: ir vėl laimi Kaunas
Užkalnis: geriausią pasaulio gruzinų restoraną radau Vilniuje
Užkalnis: sotus gyvenimas provincijoje, arba kodėl lietuviai yra slavai
Užkalnis. „Michelin“ išleisti šimtai tūkstančių jau atsipirko
Užkalnio valgymas: Michelinas trinktelėjo su žaibais, bet gyvenimas tęsėsi
Užkalnis prisivaikščiojo Klaipėdoje: nesibaigianti šventė
Rinkimai pagal Užkalnį: pasirinko valgymą
Užkalnis prabangiausioje Lietuvos žuvies rūkykloje: valgo tik ponai
Užkalnis Druskininkuose: restoranų kritiką prigavo budri vietos gyventoja
Užkalnis Druskininkuose: restoranų kritiką prigavo budri vietos gyventoja
Užkalnis: lietuviai išmoko kepti mėsą taip, kaip man patinka
Užkalnis vėl Kaune: aplankė geriausią Lietuvos restoraną ir brangiai pavalgė
Užkalnis valgo picą: baisi gatvė ne kliūtis geriausiems
Užkalnis. Jei valgote mėsą, pigesnę nei 1000 litų už kilogramą, ar tikrai gerai maitinatės?
Užkalnis apie Azerbaidžano virtuvę: karčios pagirios lėktuve, geri prisiminimai
Amerikoje vyko baisus nesibaigiantis sapnas Demokratų partijai – pavargusio, nebesusigaudančio senelio ciniškas stūmimas į rinkimus. Partija jau pati suprato, kad buvo gilioje duobėje, ir toliau mojavo kastuvu. Ketverius metus per Donaldo Trumpo pirmąją kadenciją nesugebėjo rasti naujo sveiko kandid...
Jei jums atrodo, kad valgyti dienos pietus už trisdešimt eurų (virš šimto litų), ir dar valgyti juos restorane prekybos centre, ir dar be baltų staltiesių, ir dar pačiam atsinešti ir nusinešti maistą yra kažkas neįtikėtino, kai juo labiau tas maistas yra jūsų tėvų niekinamas burgeris ir dar kukurūza...
Liepos 12 d. prezidentas Gitanas Nausėda prisieks antrajai penkerių metų kadencijai. Specialioje „Delfi“ laidoje stebėsime oficialią ceremoniją ir su ekspertais kalbėsime apie inauguracijos subtilybes.
Lietuviai, ypač tie, kurie užsidirba (arba pasiima pinigų iš nacionalinio stadiono kasos) šiais laikais gyvena gražiai, gal net beveik tobulai. Gražūs namai ir pievelės (nors namai ir formos kiek vienodi, nes tautinė architektūra toli nepažengė) stebina minimalizmu, baldai griežti ir kambariuose tuš...
Šį kurortą mėgsta visų siuntų tarnybų kurjeriai, ir jei gauna ten vežti siuntas, tai sako, kad jiems tądien pasisekė. Ne, arbatpinigių ten neduoda, yra kita priežastis.
Yra tokių vietų, kurių kvapus žino visi (arba beveik visi): ligoninės, mokyklų sporto salės persirengimo kambariai, senos nevėdintos kaimo trobos, skalbyklos. Retai kas nori, kad jo namai taip kvepėtų.
Ar pastebėjote (turbūt pastebėjote), kad šiemet basakojė vasara pažymėta nesibaigiančiomis istorijomis apie cepelinus, bulvinius blynus ir šaltibarščius, tiksliau, apie jų kainas.
Užkalnis kirto lietuviams dėl jų mitybos kurortuose: kodėl per atostogas išsijungia geras skonis? (16)
Tie, kas turi restoranus keliuose Lietuvos miestuose, puikiai žino šį fenomeną: šalies gyventojų skonis keičiasi priklausomai nuo to, kokioje aplinkoje jie yra.
Lietuvos internetuose populiaru (kur ten populiaru – tiesiog liguistai saldu) kalbėti apie tai, kaip baisiai pakilo kainos mūsų šalyje ir tuojau nieko nebus įmanoma nusipirkti. Tačiau čia vis dar puikios vertės kraštas. Daugelis dalykų – daug pigesni nei Vakaruose, o pajamos seniai kaip ten. Skaityk...
Žinoma, gyvenimas niekada nebus, kaip buvęs, praėjus „Michelin“ apdovanojimams, kurie gal ir nėra svarbūs devyniasdešimčiai procentų Lietuvos žmonių, tačiau Lietuvą, kaip šalį, jau pakėlė į naują lygį. Net Vilniaus Senamiesčio žemėlapis jau atrodo kitaip.
Nors atrodo, kad „Michelin“ įvertinimas garantuoja restorano sėkmę ir ilgaamžiškumą, ne viena prestižinė vieta buvo priversta užsidaryti dėl nekontroliuojamo kainų augimo ar negailestingos darbo aplinkos. „Delfi“ pažvelgė, kokie „Michelin“ žvaigždžių sulaukę restoranai užsienyje susidūrė su sunkumai...
Lietuva triumfuoja, ir ne be reikalo. Keturios žvaigždės yra daug, kitos Baltijos šalys ilsisi pavėsyje. Tai yra nežmoniškai gerai, net jei 90 proc. Lietuvos žmonių restoranai nerūpi, išskyrus per krikštynas ir per gedulingus pietus. Dvidešimt šeši paminėti restoranai yra jėga.
Ketvirtadienį paaiškėjo, kad Lietuvoje po vieną „Michelin“ žvaigždę gavo net keturi restoranai „Demo“, „Džiaugsmas“, „Nineteen18“ ir „Pas mus“. „Žaliąja“ žvaigžde buvo įvertintas „Red Brick“. „Delfi“ patyrinėjo, kiek vakarienė čia kainuoja šiuo metu bei paklausė ekspertų, ko galime tikėtis ateityje....
Norėjau rašyti jums apie Europos parlamento rinkimų rezultatus. Nors ten nieko naujo.
„Kuo daugiau paminklų, tuo geriau, – laidoje „Jūs rimtai?“ ironiškai kalbėjo apžvalgininkas Andrius Užkalnis, vertindamas Kauno mero Visvaldo Matijošaičio iniciatyvą pastatyti laikinojoje sostinėje paminklą pirmajam atkurtos nepriklausomos Lietuvos prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui. – Kuo daug...
Užkalnis skatina į LGBT eitynes atvykti ir su vaikais: tai labai gera proga paaiškinti, kodėl vyras yra su vyru ar moteris su moterimi (1)
Jau šį šeštadienį Vilniuje vyks bene svarbiausias LGBT+ bendruomenės renginys – jau tradicinėmis tapusios LGBT eitynės „Už lygybę!“, o jose tikimasi sulaukti 20 tūkst. dalyvių. Apžvalgininkas Andrius Užkalnis teigia šį judėjimą palaikantis bei mėgstantis, eitynės jam asocijuojasi su puikia nuotaika ...
Jau šį šeštadienį Vilniuje vyks bene svarbiausias LGBT+ bendruomenės renginys – jau tradicinėmis tapusios LGBT eitynės „Už lygybę!“, o jose tikimasi sulaukti 20 tūkst. dalyvių. Apžvalgininkas Andrius Užkalnis teigia šį judėjimą palaikantis bei mėgstantis, eitynės jam asocijuojasi su puikia nuotaika ...
Šie restoranai su kartono karūnomis ant stalų man yra gero gyvenimo, teisingo pasirinkimo ir pažangos simbolis: štai kaip viskas buvo. Pirmą kartą nuėjau į „Burger King“ nešaltą 1995 metų sausį, kai palikau devyniasdešimtųjų draskomą Lietuvą ir atsiradau Didžiojoje Britanijoje.