aA
Nusibodo, kai žmonės daro dalykus bet kaip. Nusibodo. Prakeikta naujoji hipsterių, tūkstantmečio vaikų, generacijos Z banga išmoko viską daryti bet kaip, jų negalima kritikuoti, nes jie visi yra startapų ir vienaragių generolai ir vis aiškina, kad svarbiausia kažką daryti, bet jie nieko nesugeba. Išgirti ir išlepinti savo tėvų, kurie ploja jiems ir drąsinamai šaukia, vos tik jie pasikrutina, pratę prie nuolatinės paramos ir pagyrimų už pastangas, jie užtvindė mano Lietuvą parodijomis: vietoje tikrų dalykų yra muliažai ir kartoninės iškarpos, vietoje statybų yra kompiuteriniai žaidimai (todėl namus stato ukrainiečiai, nes lietuviai dar iš programėlių neišlindo), ir vietoje restoranų yra eksperimentinės nevykėlių studijos, apie vieną kurių šiandien ir pakalbėsime. Jie rimtais veikais aiškina, kad knygą gali parašyti kiekvienas, ir jie rašo knygas, kurios užmirštamos dar nepradėjus jų skaityti, jie filmuoja filmus be scenarijų ir kuria verslus be uždarbio (čia startapo esmė: susirinkti pinigų iš lengvatikių ir prisipirkti kompiuterių, su kuriais paskui sėdės kavinėse ir vaizduos dirbančius, ir taip galima varyti, kol nesibaigia pinigai).
Andrius Užkalnis
Andrius Užkalnis
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Ir jie atidarinėja restoranus, kuriuose nemokantys gaminti maisto gamina maistą nieko apie jį nesuprantatiems. Jie visi turi išmaniuosius telefonus, bet paskambinus tais numeriais niekas neatsiliepia. Jie sugalvoja išmanius pavadinimus savo maitinimo įstaigoms, bet iškabas pakabinti tingi. Jie gamina patiekalus gudriais pavadinimais, bet tai yra labiau mėgėjiški pabandymai iš išlepintų vaikų, kuriuos tėvai visada gyrė ne už rezultatą, o už pastangas.

Man ypač skaudu apie šį lietuvišką restoraną rašyti čia, Amerikoje, nes net hipių, hipsterių ir neformalų nutūptoje Kalifornijoje profesionalumas yra viskas. Čia nekilnojamojo turto agentas gali atvažiuoti į susitikimą su klientu, pasipuošęs šortais ir marškinėliais su užrašu PAUKŠČIŲ IŠ TIKRŲJŲ NEBŪNA, bet jis pardavinės namą, kaip amerikietis nekilnojamojo turto agentas, ir jei jūs būsite gyvas, tai jums namą parduos, ir jei bankas jums neskolins pinigų, tai ras tokį, kuris paskolins. Nes jis profesionalas, o ne mėgėjas.

Čia mažo kalnų viešbučio savininkė gali būti nurauta (nepaisant garbaus 79 metų amžiaus) ir kambariuose primėtyti antrankių, žaislinių (bet tikroviškai atrodančių) šaunamųjų ginklų ir ant veidrodžių kambariuose bus nupieštos kraujo dėmės, nes jai labai patinka banditų laikai, ir sakys, kad viešbučio spa erdvėje galima rūkyti tik marichuaną, bet ne tabaką, bet visas viešbutis veiks kaip laikrodis, su visais pusryčiais, kava, sauna, burbulų vonia, rankšluosčiais ir sumokėtais mokesčiais valstybei, nes ji profesionalė.

Restoranas Vilniuje, apie kurį šiandien kalbame, Pamella, net iškabos pasikabinti nesugebėjo, ir padavėja negali paaiškinti, kodėl taip - bet nenuostabu, nes ji keturis kartus sugrįžta prie staliuko pasitikslinti užsakymo, nes būna užmiršusi, ir eigoje klausia, kiek dabar valandų: negaliu nieko tvirtinti, arba žmogus išsiblaškęs, arba šventė nuo praėjusios dienos, arba gal čia tos šviesos taip veikia.

Restoranas „Pamella“
Restoranas „Pamella“
© Andrius Užkalnis

Interjero šviesos yra iš serijos “nerodyk mamai”, ta prasme, rožinė baro šviesa primena Honkongo viešnamį arba erotinio masažo saloną Vietname su papildomom svetingumo paslaugomis. Na, bet aš ne interjero ateinu vertinti. Aš čia atėjau todėl, kad jie (kaip apie juos sakė) gerus japoniškus lakštinius km su kiaulienos ilgai nuvirtu sultiniu (tonkotsu ramen), ir Vilniuje tai būtų unikalu. Turėjau truputėlį galvoti: jei restoranas vadina save ne tik restoranu, bet ir bendro darbo (coworking) vieta, baru ir dar naktiniu klubu, tai iš virtuvės geriau stebuklų nesitikėk. Kai būna visko po truputį, tai rezultatas dažniausiai yra - nieko gero.

Taip ir buvo. Karis buvo keistai rūgštus, nesubalansuotas ir mėsa buvo kieta. Kodėl? Kam gali būti šiais laikais sunku gerai pagaminti mėsą. Okonomiyaki - čia toks japoniško blyno/omleto variantas, net ir gerame restorane man jis nepatinka, nei Japonijoje, nei Korėjoje, nei JAV, čia buvo perkrautas riebių padažų, tiesiog jais plaukė ir plūduriavo, lyg kažkas būtų prikėlęs iš kapų babą Jadzę, trisdešimt metų ruošusią majonezo perkrautas mišraines kavinėje prie Tauragės gedulingiems pietums ir būtų ją įdarbinę Vilniuje šioje sekso šviesų šventovėje. Tai, kad okonomiyaki buvo užbarstytas džiovintos žuvies drožlėmis, dalykų negadino, bet ir nepadėjo irgi.

Restoranas „Pamella“
Restoranas „Pamella“
© Andrius Užkalnis

Corn Dog, dešrelė, apvilkta storu kukurūzų tešlos sluoksniu, yra jokiu būdu ne Azijos patiekalas: tai Amerikos raudonsprandžių pasirinkimas, kaloringas šlamštamaistis, ir čia jis yra maždaug tokios kokybės, kokią aš galiu pasidaryti namuose, ištraukęs tą Corn Dog iš šaldiklio ir pašildęs orkaitėje. Tai nėra blogai, bet tai nėra priežastis šio patiekalo eiti valgyti į restoraną. Ir jis iškrenta iš konteksto, jis yra tiesiog kaloringas greitmaistis, kuris tinka nebent amerikietiškoje kaimiškoje mugėje. Prie ko jis čia, Vilniaus bare ir naktiniame klube?

Pagaliau, tas ramenas, lakštiniai tirštame kiaulienos sultinyje, nuvirtame daug valandų. Sultinys gal ir geresnis, nei daugelis sultinių Lietuvoje, bet tai dar ne rekomendacija. Lakštiniai suzmekę ir pavargę, ir pigūs. Kiauliena pusėtina. Šiaip, mėgėjiškas lygis, ir tiek. Atsiprašau, jei tai nėra patys maloniausi žodžiai. Bet taip nusibodo mėgėjiškas maisto ruošimas. Aš taip noriu kokybiško ir profesionalaus.

Restoranas „Pamella“
Restoranas „Pamella“
© Andrius Užkalnis

Čekis gavosi nedidelis, 24 eurai. Malonumas? Jokio. Dvi žąsys iš penkių, ir tai tik tada, jeigu jie pasikabins iškabą. Bet šiaip geriau eikite kur nors kitur.

Pamella, Islandijos g. 6, Vilnius. Tel. +370 5 210 9421. Facebook profilis.

Antradieniais ir trečiadieniais - nuo 11:00 iki 01:00, ketviradieniais - nuo 11:00 iki 02:00, penktadieniais nuo 11:00 iki 04:00, šeštadieniais nuo vidurdienio iki 04:00.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(198 žmonės įvertino)
2.5707

Užkalnis naudojosi skiepyto elito teise valgyti „Neringos“ viduje, nebe terasoje (315)

Nauda iš skiepų didesnė, nei tik tas lipdukas, kurį duoda po bakstelėjimo į ranką: jei esi...

Kaip Užkalnis kėlė puotą savo damai už 9 eurus ir geriausius Lietuvos kibinus rado (195)

Jeigu kas dar negirdėjote, neseniai buvo mano draugės Faustos gimimo diena, ir kaip tik mano...

Užkalnis: sovietinio maisto tradicija Vilniuje, nereikia nė Grūto parko (373)

Tiesą sakant, net nežinau, ar Grūto parke kas nors duoda valgyti šiais laikais, bet ne tai yra...

Užkalnis: valgiau Vilniuje, kaip raudonsprandžių Amerikoje (147)

Sakykit ką norite, man patinka Amerika. Vis labiau patinka ta jos dalis, kur yra žmonės su...

Užkalnis: nuo tokios picos galima lytiškai susijaudinti (126)

Žinau, kad dažnai kalbu apie geriausias picas, picas-nugalėtojas, apie geriausią itališką...

Top naujienos

Naujausi reitingai: keičiasi parama Šimonytei ir jos vadovaujamai Vyriausybei (482)

Daugėja neigiamai vertinančių dabartinės Vyriausybės veiklą ir menksta palaikymas premjerei...

Medikės netektis Šiauliuose: artimieji pareigūnams perdavė atsisveikinimo laišką su konkrečiomis pavardėmis (68)

Vėl sprogo pūlinys medikų bendruomenėje. Iš gyvenimo savo noru pasitraukė jauna Šiaulių...

Atlyginimai tik pavedimu greitai gali tapti realybe: pasekmes pajustų visi (373)

Seime kelią skinasi idėja darbuotojams atlyginimus mokėti tik pavedimu į sąskaitą. Nors...

Koronaviruso statistika Lietuvoje: nustatyti 1226 nauji atvejai, mirė 5 žmonės (7)

Pirmadienį Lietuvoje buvo nustatyti 1226 nauji koronaviruso atvejai, 5 žmonės mirė, skelbia...

Konservatyvusis TS-LKD flangas vėl drumsčia vandenį: teikiamam kandidatui – nepatogūs klausimai (25)

Dalis konservatorių flango neslepia skepticizmo dėl advokato Vytauto Mizaro kandidatūros į...

Kaunas taps spūsčių ir jose dūstančių vairuotojų sostine (57)

Šią vasarą kauniečių laukia neeiliniai išbandymai. Kitą savaitę iki rugsėjo pradžios...

Profesorius Macas nurodė, kas gali lemti lengvesnę COVID-19 ligos formą ir eigą: ypač aktualu vyresniems žmonėms (61)

Nepaisant spartėjančių vakcinacijos tempų, epidemiologinė situacija Lietuvoje neleidžia...

Šimonytė: jei EVA leis „Pfizer“ vakcina skiepyti paauglius, apsispręsti leis ir Lietuva (6)

Jei Europos vaistų agentūra (EVA) patvirtintų „Pfizer- BioNTech “ vakcinos nuo COVID-19...

Autostradoje ugniagesiai nuo kelio valė uogienę ir margariną: skanėstai nuklojo 200 metrų atkarpą

Gegužės 10-osios rytą, 8.16 val., ugniagesiai gelbėtojai buvo iškviesti į autostradą: kelyje...

Lietuvos NT rinkoje suspindo ne tik pajūris: laisvų butų šiame kurorte beveik nebeliko, o kainos auga kaip ant mielių (99)

Praėjo daugiau nei vieneri metai nuo pandemijos ir karantino pradžios paskelbimo Lietuvoje....