Prestižinio „Michelin“ gido vertintojų dėmesio sulaukę restoranai atsiduria ne tik gurmanų, bet ir smalsuolių akiratyje, tačiau bėgant metams tvariai ir stabiliai veikti pavyksta ne visiems.
Geriausio pasaulio restorano problemos
Praėjusiais metais užsienio žiniasklaidą apskriejo žinia, kad geriausiu pasaulyje penkis kartus išrinktas Kopenhagoje įsikūręs restoranas „Noma“, kuris turi tris „Michelin“ žvaigždes, užvers duris. Nors iš pradžių skelbta, kad restorano nebeliks 2024 metais, galiausiai uždarymo terminas perkeltas į 2025–uosius.
Skelbta, kad „Noma“ bus transformuota į „maisto laboratoriją“, kurioje bus kuriami nauji patiekalai ir produktai, skirti e. parduotuvei „Noma Projects“.
Restorano virtuvės šefas ir vadovas Rene Redzepi yra komentavęs, kad ši industrija turi keistis, nes dėl savo ilgų darbo valandų ir intensyvios darbo aplinkos tapo nebetvari „tiek finansiškai, tiek emociškai“.