XX a. viduryje akademikas, fiziologas Ancelis Keysas iš Minesotos valstijos, tyrinėjęs mitybos įtaką sveikatai, sutelkė daugelio pasaulio šalių mokslininkus, turėdamas tikslą – rasti atsakymus į klausimus, susijusius su sergamumu širdies ir kraujagyslių ligomis įvairiose pasaulio šalyse su skirtingais mitybos įpročiais, savitais gyvensenos ypatumais bei savomis maisto kultūros tradicijomis. Šis tyrimas vėliau buvo pavadintas Septynių šalių tyrimu. Jo autoriai įžvelgė sąsajų tarp Viduržemio jūros regiono šalių gyventojų mitybos ir mažesnio sergamumo širdies ligomis.

Nuo to laiko Viduržemio jūros dieta tapo širdies sveikatai naudingos mitybos pagrindu, palaipsniui išryškėjo, kad ši mityba mažina kraujospūdį, cholesterolio kiekį kraujyje ir yra naudinga sveikatai daugeliu kitų aspektų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją