Čempionais tapo Baltarusijos žurnalistai. „Orakulo“ įsteigtą čempionų taurę jie susigrąžino po dešimties metų pertraukos. Kaimyninės šalies atstovai triumfavo pirmame Lietuvoje vykusiame turnyre 2005 metais.

Kaip ir prieš dešimtmetį, geriausiu turnyro žaidėju išrinktas baltarusių komandos lyderis Aleksandras Šarpylo.

Antrą vietą iškovojo turnyro debiutantai Gruzijos žurnalistai, jiems atiteko ne tik sidabro medaliai, bet ir visiems naujokams skiriami tradiciniai „Kauno grūdų“ pagaminti lietuviški šakočiai. Bronzą iškovojo Latvijos atstovai. Vos tašku nuo prizininkų trejeto atsiliko Lenkija, dviem taškais - Ukraina.

Turnyras nesėkmingai susiklostė čempiono titulą gynusiam „Press‘ui“: vilniečiai liko tik septintoje vietoje. Kita Lietuvos komanda iš Kauno užėmė dešimtą vietą. Be jau minėtų komandų, turnyre taip pat rungtyniavo Vokietijos, Vengrijos, Rusijos ir Egipto atstovai.

Visos vienuolika komandų sužaidė tarpusavyje po 12 minučių trukusias rungtynes.

„Svarbiausias žurnalistų turnyro tikslas – suvienyti kuo daugiau žurnalistų, pasidalinti patirtimi ir užmegzti draugystę su kolegomis iš kitų šalių. Esame vieni iš žurnalistų futbolo turnyrų pradininkų ir džiaugiamės, kad ši tradicija tarsi virusas plečiasi ir į kitas šalis. Esame kviečiami į žurnalistų turnyrus Vokietijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Gruzijoje, Egipte ir netgi Jungtiniuose Arabų Emyratuose“, - sako „Press‘o“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

„Press‘as“ išliko daugiausia kartų Lietuvoje vykusio turnyro nugalėtoju, vilniečiai čempionais tapo keturis kartus. Tris kartus turnyrą laimėjo Lenkijos komanda, du kartus Baltarusija, po kartą Odesos (Ukraina) žurnalistai ir VU Žurnalistikos instituto studentai.

Pirmi keturi žurnalistų turnyrai vyko Vilniuje, vėliau persikėlė į Kėdainius, o dabar jau šeštus metus iš eilės rengiami Druskininkuose per kurorto šventę.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)