4 porcijos

Produktai:

  • 4 bandelių
  • 1/2 stiklinės virtų juodųjų pupelių (prieš virimą jas reikia kelias valandas pamirkyti)
  • 1/4 stiklinės virtų perlinių kruopų (jos prieš virimą irgi mažiausiai kelias valandas mirkomos)
  • 1/2 žalios paprikos
  • 1/4 stiklinės smulkintų svogūnų laiškų
  • 1/3 stiklinės smulkiai supjaustytų morkų
  • 1/2 stiklinės rupiai supjaustytų lapinių kopūstų
  • 2 šaukštai šviežių duonos trupinių
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
  • žiupsnelis maltos Kajeno paprikos
  • 1 šaukštas matų kuminų
  • pesto padažo
  • avokado
  • kelių šlakelių citrinos sulčių
  • žalių agurkų, salotų garnyrui

Kaip gaminti:

  1. Išvirkite mirkytas juodąsias pupeles ir perlines kruopas.
  2. Gilioje keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepkite paprikas, svogūnų laiškus, morkas, lapinius kopūstus, kol morkų gabalėliai ir lapiniai kopūstai bus minkšti. Pabarstykite trupučiu druskos.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  4. Trintuvu sutrinkite juodąsias pupeles, tada sudėkite perlines kruopas ir pertrinkite dar kartą. Tada sudėkite daržoves, suberkite duonos trupinius ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
  5. Suformuokite paplotėlius, apkepkite juos keptuvėje aliejuje, kol vos paskrus iš abiejų pusių. Paskui apie 15 min. pakepkite paplotėlius orkaitėje.
  6. Perpjaukite bandeles perpus, patepkite pesto padažo, įdėkite į vidų po paplotėlį ir citrinos sultimis apšlakstyto avokado riekelę. Valgykite su žaliais agurkais, salotų lapais.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)