Mėsainis – vienas populiariausių grilio patiekalų. Greitai paruošiamas, nesunkiai pagaminamas, sotus ir labai skanus. Imkimės darbo.
mėsainis
146 straipsnių
Mėsainis, burgeris (nevart. Hamburgeris) – sumuštinis ar suvožtinis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra termiškai apdorota mėsa. Paprastai tai kapotas mėsos kotletas, plėšyta mėsa ar vientisas mėsos gabalėlis dedamas tarp perpjautos bandelės dalių. Be mėsos sumuštinyje gali būti dedama įvairių daržovių bei kitų maisto produktų ar priedų, pvz. padažas, kečupas, majonezas, cukinija, salota, kopūstas, agurkas, svogūnas, pomidoras ir kt.
Kiekvieną liepos trečiadienį greitojo maisto restoranų tinklas McDonald’s lankytojus vaišins nemokamais mėsainiais. Tiesa, galioja tam tikros sąlygos.
Roko Markovičiaus duona mėsainiai, kuriais jis prekiauja iš maisto autobusiuko Kaune ir maitina žmones įvairiuose renginiuose. Todėl, keliaudamas po pasaulį, visada stengiasi suvalgyti ir mėsainį bei palyginti, kuo jie skiriasi.
Rokas Markovičius mėsainiais prekiauja miestų šventėse ir renginiuose. Jis pataria, kaip tobulą mėsainį pasigaminti namuose.
Rokas Markovičius, prekiaujantis mėsainiais Kaune ir miestų šventėse bei įmonių renginiuose, pasakoja, kokio sezono laukia gatvės maisto pardavėjai.
Mėsainis su kepta vištiena – ne tik užkandžiui, jis gali tapti ir puikiu pietų patiekalu. Ypač gaminamas su sūriu užkepta vištiena. Sultingas vištienos kepsnys ir gaivios daržovės – tai yra šio nuostabiai gardaus mėsainio paslaptis.
Po žiemiškų pavasario išdaigų savaitgalį ir vėl grįžta šiluma, o į prekybos tinklą „Iki“ – „Savaitgalio nuolaidiškės“. Tradiciškai nuo ketvirtadienio lojalius pirkėjus pasitinka dar daugiau naudingų nuolaidų, siekiančių net daugiau nei 50 procentų. „Iki“ apsipirkus pigiau, verta išbandyti ir kai ką ...
Socialiniuose tinklai pasirodė gandai, kad neva Suomijoje pardavinėjami žmogienos mėsainiai. Tačiau mėsainiai visai ne iš žmogienos ir jie sukurti reklamuoti populiarųjį televizijos serialą „Vaikštantys numirėliai“ (angl. The Walking Dead).
Nebūtina laukti vasaros iškylų, kad būtų galima pasimėgauti mėsainiu su sultinga jautiena. Šiandien viską galima pasigaminti namų virtuvėje. Šis mėsainis su jautiena – itin sotus, niekas neatsisakys.
Šio mėsainio ingredientai – tradiciniai, tačiau „suskamba“ naujai. Vištien, ananasas ir paprika sukurs ypatingą skonį. Mėsainį patiekite dar šiltą.
Kambarių aptarnavimas viešbučiuose klientams siūlo individualizuotą valgymo patirtį, tačiau kai kurie svečiai šią paslaugą gali pakylėti į naują lygmenį. Viešbučių rezervavimo svetainės Hotels.com parengta ataskaita rodo, jog tarp keisčiausių pageidavimų patenka dietinis vanduo, ištirpinti ledai ir ...
Jau senovės romėnai gamino patiekalus, panašius į mėsainius. Į kapotą mėsą jie įmaišydavo pipirų, vyno, pušies sėklų, formuodavo paplotėlius ir juos kepdavo. Neatsitiktinai kapotos ar maltos mėsos paplotėliai, patiekiami pačiais įvairiausiais būdais, tapo neatsiejama daugelio šalių virtuvių dalimi: ...
Jau rytoj švęsime Valstybės – Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo – dieną. 770 metų skaičiuojanti karališkoji Lietuvos istorija neatsiejama nuo gausybės mėsiškų patiekalų – jie mėgstami ir šiais laikais. Žymus keliautojas, kulinaras Vytaras Radzevičius dalijasi, kaip atrodytų į šiuos laikus perke...
Ar gali būti kas tobulesnio už mėsainį su šonkauliukais.Žinoma, kaulų patiekale nebus, jie ištraukiami mėdsai iškepus. Patikėkike, mėsainis su glazūruota šonkauliukų mėsa – tobulas.
Sugrįžusios saulėtos dienos kviečia kaitinti ir grilius. O kas gali būti geriau nei burnoje tirpstantis burgeris, kurį pagaminsite žinodami vos kelias gudrybes. Pavyzdžiui, kad prieš kepant mėsos paplotėlius, pirmiausia juos reikia palaikyti šaldytuve. O prieš dedant juos ant grilio – sukurti dvi ke...
Vasarą kepsninės kūrenamos ne tik savaitgaliais, bet ir darbo savaitei dar tik prasidedant – šiandien anapus Atlanto švenčiama JAV Nepriklausomybės diena. Ją milijonai amerikiečių mini susiburdami drauge ir rengdami siautulingai skanius grilio vakarėlius, kurių metu ant grotelių kepami ne tik šonkau...
Tobulai iškeptam mėsainiui atsispirti gali nedaugelis. Tam, kad mėsainis tiesiog tirptų burnoje, svarbu ne tik kokybiški ingredientai, bet ir keli triukai, kuriais šiam, iš pažiūros paprastam patiekalui, suteiksite naujų spalvų. Pavyzdžiui, mėsainį galite patiekti tortilijoje, derinti įvairiausius s...
Grilio sezonas – tikras malonumas visiems, kurie mėgsta šašlykus, dešreles, keptas daržoves ir kitus gardžius patiekalus. Šiais laikais žmonės ant grotelių kepa beveik viską – net arbūzus. Tačiau specialistai teigia, kad ant grilio galima kepti toli gražu ne viską. Ar žinote, kokių maisto produktų g...
Palangoje apstu vietų pavalgyti: vien Basanavičiaus gatvėje galima rasti tiek kavinių ir restoranų, kad tikriausiai nepavyktų visko išragauti per vieną vasarą. Visgi, didžiausios eilės formuojasi kiek toliau nuo miesto centro ir čia žmonės nesibodi palaukti pusvalandį ar dar ilgiau. Pagaliau sulauku...
Tobulai apskrudusi bandelė, sultingas ir minkštas paplotėlis bei burnoje tirpstantis sūris – neliečiami mėsainio elementai. Tarptautinės mėsainių dienos, minimos gegužės 28 dieną, proga, Šefas Vylius Blauzdavičius pasakoja apie vieną mėgstamiausių savo grilio patiekalų ir ne tik dalijasi patarimais,...