mėsainis

134 straipsnių

Mėsainis, burgeris (nevart. Hamburgeris) – sumuštinis ar suvožtinis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra termiškai apdorota mėsa. Paprastai tai kapotas mėsos kotletas, plėšyta mėsa ar vientisas mėsos gabalėlis dedamas tarp perpjautos bandelės dalių. Be mėsos sumuštinyje gali būti dedama įvairių daržovių bei kitų maisto produktų ar priedų, pvz. padažas, kečupas, majonezas, cukinija, salota, kopūstas, agurkas, svogūnas, pomidoras ir kt.

Prekybos tinklas „Iki“

Po žiemiškų pavasario išdaigų savaitgalį ir vėl grįžta šiluma, o į prekybos tinklą „Iki“ – „Savaitgalio nuolaidiškės“. Tradiciškai nuo ketvirtadienio lojalius pirkėjus pasitinka dar daugiau naudingų nuolaidų, siekiančių net daugiau nei 50 procentų. „Iki“ apsipirkus pigiau, verta išbandyti ir kai ką ...

Manipuliacija
Melo detektorius
Ar tikrai Suomijoje parduodami žmogienos mėsainiai?

Socialiniuose tinklai pasirodė gandai, kad neva Suomijoje pardavinėjami žmogienos mėsainiai. Tačiau mėsainiai visai ne iš žmogienos ir jie sukurti reklamuoti populiarųjį televizijos serialą „Vaikštantys numirėliai“ (angl. The Walking Dead).

Tobulai iškeptam mėsainiui atsispirti gali nedaugelis. Tam, kad mėsainis tiesiog tirptų burnoje, svarbu ne tik kokybiški ingredientai, bet ir keli triukai, kuriais šiam, iš pažiūros paprastam patiekalui, suteiksite naujų spalvų. Pavyzdžiui, mėsainį galite patiekti tortilijoje, derinti įvairiausius s...

Šiais laikais įprasta riebius ar kaloringus produktus keisti liesesniais, sveikesniais pakaitalais. Štai mano mėsainių variacija: avokadų ir pomidorų mėsainis. Šie žavūs daržovių ir kokybiškos mėsos gražuoliai sotūs, išvaizdūs ir greitai pagaminami!