aA
Rudeniop vis labiau norisi sotesnio maisto. Tačiau pavalgius nesinori jaustis apsunkus ar jausti mieguistumą.
Šios šiltos salotos – sočios, turi labai daug baltymų. Tai recepte esančių lęšių nuopelnas. Jų dėka esame sotūs nuo nedidelio kiekio maisto, ilgai nepraalkstame. Taip pat, imbieras šiam patiekalui suteikia pikantiškumo. Puikiai tiks greitam pietų užkandžiui.
Šiltos lęšių salotos
© Gamintojo nuotr.

1. Paruoškite daržoves: cukiniją supjaustykite pusiau žiedais, vyšninius pomidorus per pusę, saldžiuosius pipirus nedideliais kubeliais, susmulkinkite svogūną. Plokščia peilio puse sutrinkite česnaką, stambia trintuve sutarkuokite imbierą.

2. Pašildykite keptuvėje alyvuogių aliejų, jame pakepkite imbierą, česnaką ir svogūną, saldžiuosius pipirus. Po 3-4 min įdėkite cukiniją, o dar po keliolikos min. pomidorus, pabarstykite druska ir pipirais, supilkite balzaminį actą, viską išmaišykite.

3. Įdėkite lęšius, pašildykite patiekalą dar 1-2 min.

4. Sukapokite kalendrą ir pridėkite salotas.

5. Tortiliją pašildykite sausoje keptuvėje, paskui supjaustykite ją į 4 dalis, sutvirtinkite du galus dantų krapštuku ir ant padarytų vokų formų sudėkite salotas.

Rekomendacijos:

Greičiausias būdas išvalyti imbierą - šaukštu jį išgramdyti, kadangi jo plona odelė.