Pirma klaida – gausūs pusryčiai

Patarlė byloja: pusryčius suvalgyk pats. Daugelis stengiasi per pusryčius suvalgyti kuo daugiau – valgo bandelių su sviestu, riebaus kumpio, košės su grietinėle. Galiausiai organizmas perkraunamas kalorijomis, apkraunamas žarnynas.

Susiplakite vaisių kokteilį. Sumaišykite po pusę stiklinę natūralaus jogurto ir apelsinų sulčių, bananą, stiklinę uogų, 2 šaukštus linų sėmenų, viską suplakite iki vientisos masės. Dietologai sako, kad pusryčiai būtini, jų praleisti ar keisti kavos puodeliu neverta, tik persistengti irgi nereikia.

Sumaišykite pusę stiklinės avižinių dribsnių su šaukšteliu medaus, ketvirčiu šaukštelio cinamono, įberkite 2 šaukštus razinų ar 3–4 džiovintas slyvas, užpilkite stikline lieso pieno. Galite išsikepti orkaitėje obuolį, suvalgyti du šaukštus liesos varškės, 1 kiaušinį.

Šiuose produktuose yra visko, kas aprūpins organizmą dienos pradžioje energija, bet neapkraus nereikalingomis kalorijomis. Gali būti, kad po praėjus 2–3 val. po tokių pusryčių užsinorėsite lengvai užkąsti. Galite suvalgyti tarkuotą morką su citrinos sultimis ir pusę šaukštelio alyvuogių aliejaus, greipfrutą.

Antra klaida – pietūs iš trijų patiekalų

Norintiems sulieknėti trijų patiekalų pietų geriau atsisakyti.

Pabandykite vadovautis skandinavų dietologų patarimais – jie mano, kad pakanka vieno patiekalo, pagaminto laikantis dietinės mitybos taisyklių. Patiekalą reikia suvalgyti neskubant, malonioje, ramioje aplinkoje. Tai labai svarbu, nes greitai sukimšus maistą nejaučiama sotumo.

Sumaišykite stambiai supjaustytus salotų lapus, 2 šaukštus džiovintų spanguolių, 2 šaukštus graikinių riešutų ir pusę stiklinės konservuotų žaliųjų žirnelių. Įpilkite šaukštą citrinos sulčių, 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Prie salotų galima suvalgyti 4 riekeles dietinės duonos, 1 obuolį.

Galima išsivirti pupelių sriubos. Jums reikės 1 skardinės konservuotų pupelių, 1 skardinės konservuotų pomidorų, ketvirtadalio stiklinės smulkinto saldžiojo raudonojo svogūno, pusės citrinos sulčių, 2 šaukštų smulkintų šviežių kalendrų. Sudėkite visus komponentus į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės. Viena porcija – maždaug trečdalis išvirtos sriubos. Į sriubą galima įdėti liesos grietinės.

Trečia klaida – nevalgote pavakarių

Daugelis įsitikinę, kad pavakarių reikia tik vaikams. Nors mielai suvalgytų bandelę ir išgertų puodelį arbatos 16 – 17 val., valgiu to nelaiko. Iš tiesų tai ir yra pavakariai, tik kenksmingi. Geriau suvalgyti tai, kas suaktyvina virškinimo sistemą ir neleidžia peralkti iki vakarienės. 

Suvalgykite indelį lieso jogurto, stiklinę uogų, obuolį ar vaisių salotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)