Savo tinklalapyje jamieoliver.com žinomas šefas pasidalino paprastu receptu.
Jums reikės:
1 apelsino
1 džiovinto čili pipiro (jei neturite ar nemėgstate aštriai, nedėkite)
1,5 arbatinio šaukštelio švelnių garstyčių
žiupsnis rūkytos paprikos miltelių
3 šaukštai medaus
3 šaukštai pomidorų padažo
1 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų
500 g vištienos (krūtinėlės)
Gaminimas:
Į dubenį įtarkuokite apelsino žievelę ir sutrupinkite džiovintą čili pipirą. Ten pat sudėkite rūkytos paprikos miltelius, garstyčias, medų, pomidorų padažą ir alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais. Kelis šaukštus marinato atidėkite. Į likusį sudėkite vištieną. Sumaišykite, uždenkite ir palikite kambario temperatūroje 10 minučių arba tol, kol įkais grilius.
Naudodami žnyples uždėkite vištieną ant grotelių. Jei vištiena yra maždaug 2,5 cm storio, kepti reikėtų po 5 minutes iš kiekvienos pusės, apverčiant kas minutę. Kai iškeps, apšlakstykite vištieną likusiu marinatu, kurį pradžioje atidėjote ir patiekite.
Jamie Oliverio patarimai:
- Šis marinatas puikia tinka ir kitai mėsai ar žuviai: krevetėms, kiaulienai. Jei mėsa atrodo sausa, patepkite ją bekepant marinatu.
- Atidžiai tarkuokite apelsino žievelę, kad nutarkuotumėte tik spalvotąją dalį.
- Stebėkite, kad kaitra ant grilio nebūtų per didelė ir mėsa nepradėtų degti.
- Labai gerai, jei vienoje grilio pusėje yra mažiau anglių, o kitoje – daugiau. Taip galima lengviau reguliuoti kaitrą.