Šis precedento neturintis sprendimas priimtas, atsižvelgiant į tos paties lyties asmenų santuokų įteisinimą praėjusiais metais, sakoma Valstybės tarybos pareiškime, pagal kurį, Maroko konsulato darbuotojų sprendimas neišduoti trumpalaikės vizos iš Senegalo kilusiam ieškovui yra „rimtas ir akivaizdus pagrindinės teisės į santuoką pažeidimas“.

Prancūzijos konsulatas Kasablankoje nepatenkino vyro pateikto prašymo išduoti vizą tuo pagrindu, kad anksčiau jam buvo nurodyta išvykti iš Prancūzijos dėl netvarkingų dokumentų ir todėl, kad pats vyras turėjo abejonių dėl santykių su 35 metais už jį vyresniu Prancūzijos piliečiu.

Teisėjas pasinaudojo 2013 metų įstatymu dėl gėjų santuokų registravimo, pagal kurį tokiose šalyse kaip Marokas, kur tokios sąjungos yra draudžiamos, užsienio konsulatuose ir ambasadose tos pačios lyties asmenų santuokos nėra registruojamos.

Kadangi pora ketverius metus turėjo jiems bendrai priklausiusį butą Kasablankoje, nėra reikalo abejoti, kad jų santykiai nėra fiktyvūs, pareiškė teisėjas.

Teismo sprendimu, Vidaus reikalų ministerija per 24 valandas turi išduoti vizą senegaliečiui ir sumokėti 5 tūkst. eurų kompensaciją.

Heteroseksualios poros, kurių vienas iš partnerių yra prancūzas, dažniausiai sulaukia vizų, kurios suteikia galimybę joms tuoktis Prancūzijoje.

Tokios poros visada gali susituokti ir bet kurioje Prancūzijos užsienio atstovybėje, tuo tarpu gėjų poros neturi tokios galimybės daugelyje šalių.