„Negalime su tuo sutikti. Vengrijos pozicija visiškai aiški: kol egzistuoja tas įstatymas, negalime su ukrainiečiais kalbėti apie jų integraciją į Europos Sąjungą“, – sakė jis.

Anksčiau šiandien „Laisvės radijas“ pranešė, kad Europos Komisija (EK) lapkričio 8 d. pateiks teigiamą ataskaitą apie reformas Ukrainoje ir pasiūlys pradėti derybas dėl šalies įstojimo į ES.

EK ketina rekomenduoti pradėti derybas su Ukraina ir Moldova dėl jų prisijungimo prie bloko. Manoma, kad šis procesas prasidės kovo 24 d., socialiniame tinkle X parašė „Laisvosios Europos radijo / Laisvės radijo“ korespondentas Rikardas Jozwiakas.

Remiantis žurnalisto informacija, Sakartvelas artimiausiu metu gaus šalies kandidatės statusą ir perėjimo prie kito etapo sąlygas.

Kyjivas pateikė prašymą įstoti į ES praėjus vos keletui dienų po plataus masto Rusijos įsiveržimo 2022 m. vasario 24-ąją. Po keleto mėnesių Ukrainai buvo suteiktas šalies kandidatės statusas. Tai laikoma svarbiu Briuselio paramos ženklu.

Lapkričio 4 d. Kyjive viešėjo EK pirmininkė Ursula von der Leyen, kad su prezidentu Volodymyru Zelenskiu aptartų įvairius klausimus, įskaitant Ukrainos įstojimo į ES perspektyvas. Ukrainos naujienų agentūra UNIAN citavo EK pirmininkę, kuri pareiškė, kad Kyjivas padarė reikšmingą pažangą reformų įgyvendinimo srityje ir kad tai bus pažymėta atitinkamoje ataskaitoje.

EK iki lapkričio 8 d. turi pateikti ataskaitą su išvadomis, ar Ukraina, Moldova ir Sakartvelas padarė pažangą kelyje į narystę ES. Taip pat EK turi iki Europos Vadovų Tarybos susitikimo, numatyto gruodžio 14–15 d. Briuselyje, nuspręsti, ar pradėti derybas su minėtosiomis valstybėmis dėl stojimo, neseniai rašė naujienų agentūra „France-Presse“. Bloko plėtra bus įvyksiančio Europos Vadovų Tarybos susitikimo pagrindinė diskusijų tema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)