ES 12-uoju sankcijų paketu nutarė drausti į Bendriją importuoti, pirkti ar pervežti rusiškos kilmės deimantus, teikti programinės įrangos tiekimo paslaugas, skirtas įmonių valdymui bei pramoniniam projektavimui ir gamybai. 

Į paketą taip pat įtrauktos priemonės, kuriomis siekiama sugriežtinti naftos kainų viršutinės ribos, skirtos apriboti Kremliaus pajamas iš naftos pardavimo ES nepriklausančioms šalims, taikymą, išplėstas sankcionuojamų fizinių ir juridinių asmenų sąrašas.

Nors daugelis sutinka, kad sankcijos Rusijai būtinos, realybė rodo, kad tai nepaveikė Maskvos taip, kaip buvo tikimasi dar 2022 metais prasidėjus Rusijos plataus masto invazijai į Ukrainą. Jau tuo metu kalbėta, kad eilės įmonių pasitraukimas iš Rusijos rinkos, sankcijos suduos šaliai stiprų smūgį, o Kremlius galiausiai bus priverstas nutraukti karą Ukrainoje, nes neturės pakankamai komponentų gaminti toms pačioms raketoms. 

Tačiau viskas rodo, kad Maskva ne tik sugebėjo rasti sąjungininkų Kinijoje, Irane, Šiaurės Korėjoje, taip pat pirkti jai reikalingas prekes per tokias šalis kaip Kazachstanas, Kirgizija. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)