L. Kojala kalbėjo, jog šį Lenkijos Vyriausybės vadovo pareiškimą reikėtų sieti su artėjančiais parlamento rinkimais šalyje.

„Be abejo, tai sietina su rinkiminiu procesu Lenkijoje. Labai aštri kova vyksta tarp pozicijos ir opozicijos. Yra akivaizdu, kad norima mobilizuoti tą elektoratą, kuris kelia idėjas, kad Lenkijos parama Ukrainai neturi kirstis su atskirų Lenkijos visuomenės grupių, ar tai būtų ūkininkai, ar kiti interesais.

Bandydami mobilizuoti tą elektoratą, akivaizdu, kad valdantieji imasi tokių veiksmų. Bet jie turės aiškių geopolitinių pasekmių. Net jeigu manytume, kad po kurio laiko sprendimas galėtų būti ir bus peržiūrėtas. Tai taps paskata kai kuriems kitiems paramos Ukrainai kritikams kitose šalyse, įskaitant ir JAV. Jie gali sakyti, kad jei net artimiausi Ukrainos kaimynai peržiūri savo politiką, kodėl tą ginkluotę turėtume tiekti mes“, – Delfi sakė RESC direktorius L. Kojala.

Jo teigimu, tikrai yra tikimybė, jog šis sprendimas nebus toks, kurio negalima peržiūrėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)