Parlamentaras teigė, jog Prancūzijos prezidentas „ne vieną kartą blaškėsi ir ne dėl vieno agresoriaus“.

„Mes matėme nemažai panašių pareiškimų dėl Vladimiro Putino ir Rusijos, panašių paliaubų reikalavimų, panašių pareiškimų matėme ir dėl komunistinės Kinijos. Bet aš, bandydamas pateisinti ir suprasti, prisimenu prezidentą E. Macroną, kuris buvo vienas iš pirmųjų lyderių, kuris apsilankė Izraelyje po spalio 7 dienos. <...>

Kodėl ta retorika keičiasi? Daugelis analitikų mano, kad „Hamas“ teroristai, kurie labai glaudžiai dirba ir su Iranu, ir su Rusija, ir su komunistine Kinija tikisi vieno – kad ilgainiui Izraelis tą karą pralaimės. Lygiai taip pat, kaip tikisi, kad ir Ukraina ilgainiui tą karą pralaimės“, - įžvalgomis LNK eteryje dalijosi Ž. Pavilionis.

Jo teigimu, tam, kad karą Izraelis pralaimėtų, reikėtų, jog visas pasaulis nuo jo nusisuktų.

„Taigi, bus daroma viskas, kad Izraelis pralaimėtų tą kovą dėl tarptautinės nuomonės“, - sakė Seimo narys Ž. Pavilionis.

Jis pabrėžė, jog Izraelis turi teisę gintis nuo teroristų, kurie naudoja civilius savo priedangai.

„Izraelis turi teisę gintis nuo tokių išpuolių ir mes palaikome Izraelį“, - tikino Seimo Užsienio reikalų komiteto vadovas.

Ž. Pavilionis kalbėjo, jog žinant, kad karus kursto autokratiniai režimai, geriausias pasiūlymas yra blaiviai žiūrėti į informacinius šaltinius.

„Turime suprasti, kad esame tame pačiame taikiklyje kaip ukrainiečiai, izraelitai šiandien. Ir jeigu mes šiandien nesugebėsime apginti Izraelio nuo to puolimo, kaip ir Ukrainos, tai rytoje būsime tokioje pačioje situacijoje mes“, - LNK vidurdienio žiniose kalbėjo Seimo narys.

Visą LNK vidurdienio žinių pokalbį su Ž. Pavilioniu žiūrėkite čia: