Rugpjūčio 1 d. Lenkijoje yra šventa: 17 valandą ima kaukti sirenos, žyminčios herojiško lenkų pasipriešinimo naciams – 1944-ųjų Varšuvos sukilimo pradžią.

Bet šiemet šventę jau nuo pat ryto apkartino Lenkijos kaimynės – Baltarusijos kariškiai, kurie kirto sieną Belovežo rajone, maždaug už 250 kilometrų į rytus nuo Varšuvos. Lenkijos Gynybos ministerija nurodė, kad sraigtasparniai skrido mažame aukštyje, todėl radarams buvo sunku juos aptikti.

Ir nors iš pradžių Lenkijos pareigūnai neigė sienos pažeidimo faktą, greitai pasklidusios nuotraukos nepaliko jokių abejonių: su niekuo nesupainiojami du baltarusių sraigtasparniai Mi-8MTV-5 ir Mi-24P, aiškiai pažymėti šalies režimo naudojamos vėliavos spalvomis sukiojosi virš Belovežo miestelio, Lenkijos teritorijoje, už 3 km nuo Baltarusijos. O tada ir pasipylė reakcijos: nuo diplomatinių notų iki Lenkijos pajėgumų stiprinimo pasienyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)