Dar viena pusryčių idėja – iš Vaidos Kurpienės tinklaraščio Sulieknek.lt.
Sorų košė su cinamonu
Reikės:
- 100 g sorų kruopų
- 1,5 g cinamono
- 1 g druskos
- vandens
Gaminimo žingsniai:
- Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą sorų košę pagardiname cinamonu ir išmaišome.
Skanių sveikų pusryčių!