Dar viena pusryčių idėja – iš Vaidos Kurpienės tinklaraščio Sulieknek.lt.

Nekepintų grikių košė su pomidorų tyre

Reikės:

  • 100 g nekepintų (žalių) grikių kruopų
  • 15 g pomidorų tyrės
  • vandens

Gaminimo žingsniai:

  1. Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  2. Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska užverdame.
  3. Tik užvirus išjungiame ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10–15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  4. Pagamintą grikių košę pagardiname pomidorų tyre ir išmaišome.

Skanių sveikų pusryčių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)