Dar viena pusryčių idėja – iš Vaidos Kurpienės tinklaraščio Sulieknek.lt.
Nekepintų grikių košė su pomidorų tyre
Reikės:
- 100 g nekepintų (žalių) grikių kruopų
- 15 g pomidorų tyrės
- vandens
Gaminimo žingsniai:
- Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska užverdame.
- Tik užvirus išjungiame ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10–15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą grikių košę pagardiname pomidorų tyre ir išmaišome.
Skanių sveikų pusryčių!