Nauji tyrimai rodo, jog suvalgant bent dvi šių vaisių porcijas per savaitę galite sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Tyrimo metu buvo ištirti daugiau nei 110 tūkst. žmonių. Visi tirti žmonės buvo baltaodžiai, neturėjo širdies bei onkologinių ligų.

Mokslininkai tyrinėjo žmonių mitybą, dietas, buvo pateikti klausimynai.

Nustatyta, kad žmonės, kurie valgė avokadus kas savaitę, rečiau sirgo širdies-kraujagyslių ligomis, jie kur kas mažiau sirgo miokardo infarktu ir kitomis ligomis, kurios susijusios su širdies vainikinėmis arterijomis.

Kodėl avokadai yra sveikas pasirinkimas?

Nes tai yra Oleino rūgšties šaltinis. Ši mononesočioji riebioji rūgštis dažniausiai randama alyvuogėse. Avokadai taip pat pasižymi dideliu kiekiu oleino rūgšties.

Įrodyta, kad oleino rūgštis lėtina širdies ligų plitimą ir skatina antioksidantų gamybą. Pakeisdama sočiuosius riebalus, ji gali sumažinti bendrą cholesterolio kiekį ir didinti didelio tankio lipoproteinų (DTL) lygį, mažinant mažo tankio lipoproteinų (MTL), kiekį.

Skaidulų šaltinis.

Viena avokado porcija suteikia iki 20 % reikiamo paros skaidulų kiekio. Skaidulos sumažina širdies ligų riziką iki 30 %, mažina antsvorį bei kraujospūdį.

Vitaminų, mineralų šaltinis.

Avokadai yra taip pat vitamino B, kalio, magnio, fitochemikalų (antioksidantų) šaltinis. Visos šios medžiagos mažina širdies ligų išsivystymo riziką.

Avokadą į maisto racioną galite įtraukti itin lengvai. Pasigaminkite skrebutį su avokadu, naudokite kaip užtepėlę sumuštiniams, dėkite į salotas ar žaliuosius kokteilius.

Ir, žinoma, visada galite pasigaminti gvakamolę!