Fasuota ar sveriama – skirtingas galiojimo laikas

Kiek vištiena galios, įtakos turi jos pakavimo būdas, atkreipiamas dėmesys atsiųstame pranešime. Fasuota vištiena paprastai galioja daugiausia nuo 7 iki 10 dienų. Kaip bebūtų, jei namo ji vežama karštame automobilyje, kiekvienas laipsnio pakilimas lemia galiojimo laiko mažėjimą viena diena.

„Įtakos vištienos šviežumui turi kad ir neilgas kelias iš parduotuvės namo karštame automobilyje. Būtent dėl to klientams visada rekomenduojame įsigyti specialius šaltkrepšius, kuriuose maisto produktai išlieka švieži net ir karštomis dienomis“, – sako paukštyno „Kekava“ valdybos narys Saulius Petkevičius.

Dalis žmonių renkasi sveriamą vištieną arba perka ją nefasuotą turguje, tačiau šviežia ji išlieka tik 1 ar 2 dienas. Turint galvoje, kad šiuolaikinis gyvenimo tempas greitas, parneštus maisto produktus dažnas paskubomis švystelėja į šaldytuvą ir kuriam laikui pamiršta. Tuo atveju, kai paukštiena galioja tik kelias dienas, tikimybė, kad ji suges anksčiau, nei bus suvalgyta – tikrai didelė.

Kaip atpažinti netinkamą valgyti vištieną?

Norint būti ramiems dėl valgomos paukštienos, reikia atkreipti dėmesį į kelis veiksnius: pasirinktos vištienos tinkamumą vartoti, jos laikymo sąlygas ir higienos laikymąsi.

„Ar mėsa šviežia, galima atskirti pagal jos išvaizdą ir kvapą. Tačiau sugedusios vištienos išvaizda nebūtinai pasikeičia, todėl apie netinkamumą vartoti pirmiausia perspėja blogas kvapas. Be to, ar ji tinkama valgyti, galite sužinoti ir įspaudę mėsą pirštu. Duobutė turėtų netrukus išsilyginti. Taip pat reikia įvertinti, ar paukštiena nėra perdžiūvusi, apsitraukusi glitėsiais. Jeigu atsakymas teigiamas – tokia vištiena valgyti netinkama“, – paaiškina S. Petkevičius.

Suvartojus sugedusią mėsą kyla rizika apsinuodyti, užkrėsti organizmą pavojingomis bakterijomis. Todėl grįžus iš parduotuvės namo, reikia kuo skubiau dėti maistą į šaldytuvą, o ruošiant maistą svarbu laikytis įprastų higienos taisyklių. Be to, būtina reguliariai ir tinkamai plauti rankas, nereikėtų užmiršti palaikyti švaros virtuvėje – plauti pjaustymo paviršius ir žaliai vištienai naudojamus indus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)