Šis receptas tikrai privers pamiršti visus bulvinius ir miltinius blynus.

Blynų receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Reikės:

2 kiaušinių

1 brokolio

75 g tarkuoto fermentinio sūrio

Gaminimas:

  • Brokolį apvirkite pasūdytame vandenyje apie 8 minutes, nusunkite ir susmulkinkite.
  • Kiaušinius išplakite, padruskinkite.
  • Sūrį sutarkuokite ir suberkite į plakinį.
  • Įmaišykite brokolius.
  • Nesvylančią keptuvę vos vos sutepkite aliejumi ir ant nestiprios kaitros kepkite blynelius.
  • Patiekite su graikišku jogurtu.

Pastaba. Atminkite, kad brokolį geriau pavirti trumpiau, bet tik nepervirti, nes jis pradeda skleisti gana nemalonų kvapą. Be to, perviręs brokolis gali sukelti nelabai malonų uraganą pilve.