Prancūziški Siuzetės blyneliai

Lietiniams blyneliams reikės:

  • 55 g sviesto
  • 300 g pieno
  • 100 g miltų
  • 3 kiaušinių

Padažui reikės:

  • 1 didelio apelsino
  • 80 g vandens
  • 100 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • 50 g apelsinų likerio

Ištirpinti sviestą, atvėsinti ir kartu su kitais blynelių ingredientais išplakti iki vientisos tešlos.

Į įkaitintą keptuvę įdėti šiek tiek sviesto ir jam ištirpus riebalų perteklių pašalinti popieriniu rankšluosčiu. Į ją pilti po samtelį tešlos ir paskirstyti per visą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių.
Nuo apelsinų nupjauti žievelės oranžinę dalį ir susmulkinti plonais šiaudeliais.

Keptuvėje užvirti vandenį ir jame ištirpinti cukrų. Suberti apelsino žievelę. Šiek tiek pakaitinti ir sudėti sviestą. Virinti, kol ištirps. Sulankstyti 4 blynelius į keturias dalis taip, kad gautųsi trikampėliai. Juos dėti į keptuvę su sirupu. Kepant keptuvę judinti, kad sirupas pilnai apsemtų blynelius. Ant viršaus užpilti apelsinų likerio ir uždegti. Tai yra tradicinis šių blynelių pateikimas. Rekomenduojama valgyti su ledais.

Skanaus!

Prancūziški Siuzetės blyneliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)