4 porcijos
Produktai:
- 4 bandelių
- 1/2 stiklinės virtų juodųjų pupelių (prieš virimą jas reikia kelias valandas pamirkyti)
- 1/4 stiklinės virtų perlinių kruopų (jos prieš virimą irgi mažiausiai kelias valandas mirkomos)
- 1/2 žalios paprikos
- 1/4 stiklinės smulkintų svogūnų laiškų
- 1/3 stiklinės smulkiai supjaustytų morkų
- 1/2 stiklinės rupiai supjaustytų lapinių kopūstų
- 2 šaukštai šviežių duonos trupinių
- alyvuogių aliejaus
- druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
- žiupsnelis maltos Kajeno paprikos
- 1 šaukštas matų kuminų
- pesto padažo
- avokado
- kelių šlakelių citrinos sulčių
- žalių agurkų, salotų garnyrui
Kaip gaminti:
- Išvirkite mirkytas juodąsias pupeles ir perlines kruopas.
- Gilioje keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepkite paprikas, svogūnų laiškus, morkas, lapinius kopūstus, kol morkų gabalėliai ir lapiniai kopūstai bus minkšti. Pabarstykite trupučiu druskos.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Trintuvu sutrinkite juodąsias pupeles, tada sudėkite perlines kruopas ir pertrinkite dar kartą. Tada sudėkite daržoves, suberkite duonos trupinius ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
- Suformuokite paplotėlius, apkepkite juos keptuvėje aliejuje, kol vos paskrus iš abiejų pusių. Paskui apie 15 min. pakepkite paplotėlius orkaitėje.
- Perpjaukite bandeles perpus, patepkite pesto padažo, įdėkite į vidų po paplotėlį ir citrinos sultimis apšlakstyto avokado riekelę. Valgykite su žaliais agurkais, salotų lapais.