Reikės (10–11 vnt.):
200 g brokolių
1 kukurūzų burbuolės
1 mažos paprikos
100 g tarkuoto sūrio
250 ml vandens
8–10 v. š. avinžirnių miltų (galima panaudoti šį mišinį su prieskoniais)
1 a. š. džiovintų kalendros lapų (galite naudoti kitas mėgstamas žoleles arba rinktis šviežias)
1/2 a. š. ciberžolių
1/4 a. š. asafetidos
1/2 a. š. kumino
žiupsnelio juodosios druskos
druskos, pipirų pagal skonį
aliejaus arba ghee sviesto kepimui
Gaminimas:
- Brokolį išskirstome stambiais žiedynais ir apverdame (viriau 5 minutes garų puode).
- Papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
- Nuo burbuolės peiliu nupjauname kukurūzus (galite burbuolę apvirti su brokoliais arba apkepti kartu su paprika).
- Keptuvėje įkaitiname 1 v. š. aliejaus arba ghee sviesto, beriame ciberžolę, asafetidą, kuminą ir maišydami pakepame kelias sekundes. Suberiame papriką ir maišydami kepame 3–5 minutes.
- Daržoves dedame į dubenį, pagardiname druska, pipirais ir atsargiai permaišome.
- Beriame 50 g sūrio ir permaišome.
- Ruošiame tešlą: į dubenį įpilame vandens, beriame miltus, pagardiname kalendros lapeliais, druska, pipirais ir gerai išplakame (tešla turėtų būti kaip skirta lietiniams).
- Keksiukų formeles ištepame sviestu arba aliejumi. Dedame po 2 v. š. daržovių ir šiek tiek paspaudžiame.
- Ant viršaus pilame po 2–3 v. š. tešlos.
- Apibarstome sūriu.
- Keksiukus kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių.
Skanaus!
vegetarai.eu
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją