Reikės (10–11 vnt.):

200 g brokolių
1 kukurūzų burbuolės
1 mažos paprikos
100 g tarkuoto sūrio
250 ml vandens
8–10 v. š. avinžirnių miltų (galima panaudoti šį mišinį su prieskoniais)
1 a. š. džiovintų kalendros lapų (galite naudoti kitas mėgstamas žoleles arba rinktis šviežias)
1/2 a. š. ciberžolių
1/4 a. š. asafetidos
1/2 a. š. kumino
žiupsnelio juodosios druskos
druskos, pipirų pagal skonį
aliejaus arba ghee sviesto kepimui

Gaminimas:

  • Brokolį išskirstome stambiais žiedynais ir apverdame (viriau 5 minutes garų puode).
  • Papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
  • Nuo burbuolės peiliu nupjauname kukurūzus (galite burbuolę apvirti su brokoliais arba apkepti kartu su paprika).
  • Keptuvėje įkaitiname 1 v. š. aliejaus arba ghee sviesto, beriame ciberžolę, asafetidą, kuminą ir maišydami pakepame kelias sekundes. Suberiame papriką ir maišydami kepame 3–5 minutes.
  • Daržoves dedame į dubenį, pagardiname druska, pipirais ir atsargiai permaišome.
  • Beriame 50 g sūrio ir permaišome.
  • Ruošiame tešlą: į dubenį įpilame vandens, beriame miltus, pagardiname kalendros lapeliais, druska, pipirais ir gerai išplakame (tešla turėtų būti kaip skirta lietiniams).
  • Keksiukų formeles ištepame sviestu arba aliejumi. Dedame po 2 v. š. daržovių ir šiek tiek paspaudžiame.
  • Ant viršaus pilame po 2–3 v. š. tešlos.
  • Apibarstome sūriu.
  • Keksiukus kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių.

Skanaus!