Lengva pagaminti, paprasta patiekti – tiks ir stiklinis grafinas, ir močiutės molinis puodas, gaivu, originalu, nereikia šildyti ir visada skanu!

2 asmenims prireiks:

1 kg šviežių pomidorų
1 vnt. raudonosios paprikos
2 saujų bazilikų, špinatų ar petražolių arba visko kartu
2 skiltelių česnako
saujos smulkiai kapoto mėlynojo svogūno
saujos smulkiai pjaustyto agurko
kelių pusiau perpjautų vyšninių pomidoriukų
kubeliais pjaustyto Parmos kumpio
alyvuogių aliejaus
vyno acto
„Sweet chili“ padažo
Vorčesterio padažo
šviežiai maltų pipirų, druskos pagal skonį

Gaspačas

Gaminimas:

  • Pomidorus, papriką, žoleles ir česnaką sumalame iki vientisos masės.
  • Pagal skonį įpilame acto, čili ir Vorčesterio padažų. Išmaišome ir dedame valandai į šaldytuvą, kad atvėstų.
  • Į lėkštę dedame smulkintų svogūnų, agurkų, taip pat, jeigu turite, šviežios cukinijos ar daugiau paprikos.
  • Viską užpilame sriuba. Ant viršaus pabarstome smulkintų pomidoriukų ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.
  • Keptuvėje apskrudiname kumpį ir beriame ant sriubos. Jei norite, kumpį drąsiai keiskite krevetėmis sūrime, virtais kalmarais ar aštuonkojais, lašiša, skrebučiais arba rinkitės veganišką versiją.
  • Truputis pipiriukų, druskytės ir voilà!