Iš anksto planuokite ne tik dovanas, bet ir receptus

Planuoti kalėdines šventes ir dovanas iš anksto jau tampa įprasta. Tai rodo ir „Lidl Lietuva“ užsakymu „Norstat“ atlikta reprezentatyvi gyventojų apklausa – dauguma apklaustųjų dovanas stengiasi planuoti ir įsigyti iš anksto. Vos 9 proc. apklaustųjų dovanų pirkimas ir planavimas vargina, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šią taktiką, kuri padeda švenčių laukti be streso, galima pritaikyti ir galvojant apie šventinį stalą. Sugalvoję, kokius patiekalus ketinate ruošti Kūčioms ir Kalėdoms, visus reikalingus produktus galite įsigyti iš anksto ir taip ne tik išvengti paskutinės minutės skubos, ne tik atsipalaiduoti, bet ir sutaupyti.

Bandymai pagaminti iš anksto

Nesvarbu, ar nuspręsite išmėginti šį tą naujo, ar planuosite laikytis tradicijų ir gaminti klasikinius receptus, verta juos prisiminti ir pamėginti pagaminti dar prieš šventes. Taip turėsite progą susipažinti su dar galbūt neragautu produktu, atrasti jo subtilybes ir sugalvoti, kaip jį pritaikyti savo ar artimųjų skoniams. O repetuodami tradicinius receptus, galėsite atgaivinti atmintį ar net paskambinti mamai ir kartu pasitarti dėl recepto subtilybių.

O svarbiausia, kad bent sykį parepetavę norimus patiekalus iš anksto, šventes pasitiksite lengviau, nes jau žinosite, ką ir kaip geriausia ruošti, norint pasiekti skaniausių rezultatų ir kokio kiekio produktų jums reikia.

Idėja Kūčių stalui: tradicinės „ausytės“ su džiovintais grybais

Kviečiame išbandyti „ausytes“ su džiovintais grybais. Tai nuostabus patiekalas, be kurio jau neįsivaizduojamas tradicinis Kūčių stalas.

Reikės tešlai:

400 g miltų
3 v.š. aliejaus
druskos
vandens

Įdarui:

2-3 saujos džiovintų baravykų
1 didelis svogūnas

Gaminimas:

* Visų pirma, užmerkite džiovintus baravykus, kad jie išbrinktų. Palaikykite juos vandenyje 30-60 min. Po to grybus lengvai apvirkite sūdytame vandenyje 5 min.

* Per šį laiką, kol grybai brinksta, paruoškite tešlą: sumaišykite visus tešlos ingredientus ir palikite tešlą „pailsėti“ šaldytuve 20 min. Svarbu: tešla turi būti tokia elastinga ir nekibi, kad kočiojant berti miltų nebereikėtų.

* Pradėkite įdaro gamybą ir susmulkinkite svogūnus. Kepkite juos kartu su apvirtais grybais tol, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį.

* Iškočiokite tešlą ir joje išspauskite norimo dydžio skrituliukus – tam idealiai tiks bet kuri jūsų namų stiklinė.

* Į tešlos skrituliukus įdėkite įdaro ir užspauskite kraštelius.

* Apvirkite „ausytes“ riebaluose, kol jos įgaus auksinį atspalvį.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją