aA
Laukiant didžiųjų metų švenčių galima iš anksto išmėginkite planuojamus patiekalus, kad ant švenčių stalo patiektumėte iš tikrųjų pasiteisinusius receptus. Tai leidžia pagerinti savo įgūdžius, paskanauti pasiilgtų, gražiausias metų šventes primenančių patiekalų ir ramiau pasitikti Kūčias.
„Ausytės“ su grybais – be jų jau neįsivaizduojamas tradicinis Kūčių stalas
© Shutterstock

Iš anksto planuokite ne tik dovanas, bet ir receptus

Planuoti kalėdines šventes ir dovanas iš anksto jau tampa įprasta. Tai rodo ir „Lidl Lietuva“ užsakymu „Norstat“ atlikta reprezentatyvi gyventojų apklausa – dauguma apklaustųjų dovanas stengiasi planuoti ir įsigyti iš anksto. Vos 9 proc. apklaustųjų dovanų pirkimas ir planavimas vargina, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šią taktiką, kuri padeda švenčių laukti be streso, galima pritaikyti ir galvojant apie šventinį stalą. Sugalvoję, kokius patiekalus ketinate ruošti Kūčioms ir Kalėdoms, visus reikalingus produktus galite įsigyti iš anksto ir taip ne tik išvengti paskutinės minutės skubos, ne tik atsipalaiduoti, bet ir sutaupyti.

Bandymai pagaminti iš anksto

Nesvarbu, ar nuspręsite išmėginti šį tą naujo, ar planuosite laikytis tradicijų ir gaminti klasikinius receptus, verta juos prisiminti ir pamėginti pagaminti dar prieš šventes. Taip turėsite progą susipažinti su dar galbūt neragautu produktu, atrasti jo subtilybes ir sugalvoti, kaip jį pritaikyti savo ar artimųjų skoniams. O repetuodami tradicinius receptus, galėsite atgaivinti atmintį ar net paskambinti mamai ir kartu pasitarti dėl recepto subtilybių.

O svarbiausia, kad bent sykį parepetavę norimus patiekalus iš anksto, šventes pasitiksite lengviau, nes jau žinosite, ką ir kaip geriausia ruošti, norint pasiekti skaniausių rezultatų ir kokio kiekio produktų jums reikia.

Idėja Kūčių stalui: tradicinės „ausytės“ su džiovintais grybais

Kviečiame išbandyti „ausytes“ su džiovintais grybais. Tai nuostabus patiekalas, be kurio jau neįsivaizduojamas tradicinis Kūčių stalas.

Reikės tešlai:

400 g miltų
3 v.š. aliejaus
druskos
vandens

Įdarui:

2-3 saujos džiovintų baravykų
1 didelis svogūnas

Gaminimas:

* Visų pirma, užmerkite džiovintus baravykus, kad jie išbrinktų. Palaikykite juos vandenyje 30-60 min. Po to grybus lengvai apvirkite sūdytame vandenyje 5 min.

* Per šį laiką, kol grybai brinksta, paruoškite tešlą: sumaišykite visus tešlos ingredientus ir palikite tešlą „pailsėti“ šaldytuve 20 min. Svarbu: tešla turi būti tokia elastinga ir nekibi, kad kočiojant berti miltų nebereikėtų.

* Pradėkite įdaro gamybą ir susmulkinkite svogūnus. Kepkite juos kartu su apvirtais grybais tol, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį.

* Iškočiokite tešlą ir joje išspauskite norimo dydžio skrituliukus – tam idealiai tiks bet kuri jūsų namų stiklinė.

* Į tešlos skrituliukus įdėkite įdaro ir užspauskite kraštelius.

* Apvirkite „ausytes“ riebaluose, kol jos įgaus auksinį atspalvį.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(30 žmonių įvertino)
4.6667

Apklausa parodė tikruosius lietuvių Kūčių įpročius: vienas produktas tiesiog karaliauja

Kūčių ir Kalėdų tradicijos laikui nepavaldžios – didžioji dalis Lietuvos gyventojų,...

Adventui – 3 patiekalų idėjos: bus skanu ir sotu net atsisakius mėsos

Iki didžiųjų metų švenčių liko mažiau nei mėnuo. Ir nors švenčių laukimas asocijuojasi su...

Mitybos specialistė Švetkauskė: žmonės nustemba sužinoję, kada į patiekalą berti druską, kokie prieskoniai gali suteikti gurmanišką skonį (1)

Aistę Švetkauskę pelnytai galima vadinti viena iš sveikos mitybos pradininkių Lietuvoje – jau...

Dietologė Gavelienė apie tai, kokie prieskoniai labiausiai tinka norint kontroliuoti kūno svorį: tik svarbu žinoti, kaip juos vartoti + bananų duonos receptas

Saldūs prieskonių kvapai šventiniu laikotarpiu akimirksniu nuneša į vaikystę, kuomet meduoliai...

Virtuvės šefas Meschino dalijasi 3 klasikiniais itališkais receptais: reikės vos kelių ingredientų, o skonis jus nukels tiesiai į Romą

Vis labiau žiemą primenantis lapkritis įkvepia jaukiems vakarams namuose su artimaisiais....

Top naujienos

Elektros saugiklio keitimas gyventojui vos nekainavo 1,7 tūkst. eurų: taip ir atsisėdau ESO: žmogiška klaida

Susimažinti įvestą elektros galią panoręs vilnietis nusprendė atsisakyti savo planų, nes po...

Įvertino lenkų iššūkį Vokietijai: turime skubėti, nes Rusija įpratusi gyventi pusbadžiu, o Europa – ne

Lenkija prašo Vokietijos leisti jai duotą oro gynybos sistemą „Patriot“ perleisti Ukrainai. Kol...

Petruškevičius – apie Landsbergio aprangą: kai yra persona, tada gal nematai ir bliuzonų (44)

Šią savaitę feisbuke buvo išties karšta. Savaitė prasidėjo diskusijomis apie savaitgalį...

Vaidas Mikaitis

Keliaudamas po Poznanę lietuvis nusivylė dvigubai – nakvoti vienam brangu, o be lenkų kalbos sunku ten susirasti moterį

Po kelionių po egzotines šalis, trumpam grįžkime prie kaimynų, gerai? Nes egzotika lieka egzotika...

Šis šuo kasdien sugrįžta į tą pačią vietą dėl širdį veriančios priežasties: vienas žmogus atskleidė liūdną jo dalią

Į vieną iš Peru paplūdimių kasdien atklysta šuo. Jis pritupia ant kranto ir nukreipia žvilgsnį...

Po slapto tyrimo išsiaiškino, kaip dingsta pirkėjų siuntos: įkliuvo kurjeris (7)

Vienai siuntų bendrovei siuntų išvežiojimo paslaugas, vykdydamas individualią veiklą, teikęs...

Karas Ukrainoje. Ukraina atskleidė naują okupantų taktiką, pranešama apie numuštą Rusijos naikintuvą (1)

Rusijos pajėgos atvirai laukia progos kuo labiau įšaldyti Ukrainą ir jos žmones – tokią...

Pasaulio čempionato aštuntfinalis: Argentina – Australija gyvai

Šeštadienį Katare paaiškės pirmoji FIFA pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio pora....

Tauragė įžiebė auksaspalvę eglutę: jos viduje laukia staigmena

Šventinė dvasia jau ir Tauragėje – šeštadienio vakarą sužibo pagrindinė miesto eglė bei...

Ant ežero Vilniuje aptiktas prišalusio vyro kūnas

Penktadienį Vilniuje buvo aptiktas kraupus vaizdas – ant ežero kranto rastas vyro lavonas.