113
Kitas

Amerikietiškasis slyvų pyragas

Slyvos puikiai tinka tiems, kurie skundžiasi sutrikusiu virškinimu. Nuolatinis slyvų vartojimas reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir taip padeda sumažinti riziką susirgti diabetu.

Kadangi šiuose vaisiuose randama nemažai vitamino K, kalio, magnio bei fosforo – jų vartojimas stiprina kaulų sveikatą. Be to, slyvose gausu antioksidantų.

Slyvos aprūpina organizmą skysčiais. Šių vaisių įtraukimas į kasdienį racioną organizme palaiko skysčių balansą, mat slyvas sudaro net 87 proc. vandens.

Be to, slyvos turi mažai kalorijų – 100 gramų slyvų galima rasti vos 46 kalorijas, todėl šiais vaisiais be sąžinės graužaties gali mėgautis ir reguliuojantys savo svorį.

Tad kviečiu rinktis receptą ir imti į rankas slyvas.

Populiariausias Amerikoje

„Vienas visų laikų populiariausių receptų „New York Times“ kolekcijoje yra Marian Burros slyvų pyrago receptas. Šio pyrago receptas pirmą kartą buvo išspausdintas 1982-aisiais ir vis buvo publikuojamas iki 1995-ųjų, kai redaktorius pareiškė, kad tai paskutinis kartas ir skaitytojai jį privalo atsispausdinti, įsilaminuoti ir pasikabinti ant šaldytuvo. Jei to nepadarys – daugiau recepto jie nebeišvys. Receptas sulaukė didelio susidomėjimo dėl gamybos paprastumo bei kiekvienuose namuose randamų produktų", – pasakoja tinklaraščio „NerLin virtuvės džiazas“ autorė Neringa Lindman.

113
Kitas

Amerikietiškasis slyvų pyragas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją