Reikės:

  • 300 g didelių stačiakampių vaflių giliu ornamentu

Šokoladiniam kremui:

  • 100 g pieniško šokolado
  • 1,5 skardinės kondensuoto saldaus pieno
  • 1,5 v. š. saldžios kakavos
  • 6 v. š. sviesto
  • 2 v. š. pieno

Gaminimas:

  1. Sviestą ištirpiname prikaistuvyje ant silpnos ugnies, sudedame šokoladą, sumaišome, ištirpiname. Toliau sudedame likusius kremo ingredientus, kaitiname ant silpnos ugnies apie 15 min. vis pamaišydami, kol gausime vientisą masę. Paliekame kremą atvėsti.
  2. Vaflių pertepimas (naudojau pusę didelių vaflių porcijos). Visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame stiklainį ar kitą sunkų daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.
Vafliai

Kokosiniam kremui:

  • 1 mažos skardinės atšaldyto saldaus kondensuoto pieno
  • 170 ml nesaldžių smulkių kokoso drožlių

Gaminimas:

  1. Kondensuotą pieną sumaišome su kokoso drožlėmis. Geriausia naudoti kondensuotą pieną iš šaldytuvo, kad būtų šaltas ir tirštesnis.
  2. Vaflių pertepimas (naudojau pusę didelių vaflių porcijos). Visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame stiklainį ar kitą sunkų daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.
Vafliai

Karameliniam kremui:

  • 1 skardinės karamelizuoto saldaus pieno
  • 50 g sviesto

Gaminimas:

  1. Sviestą ištirpiname prikaistuvyje ant silpnos ugnies, sudedame karamelizuotą pieną, išmaišome, kaitiname, kol gauname vientisą blizgią masę. Atvėsiname.
  2. Vaflių pertepimas (naudojau pusę likusių didelių vaflių porcijos). Visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame stiklainį ar kitą sunkų daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.
  3. Vaflius paliekame šaldytuve per naktį ar bent 3 valandoms. Supjaustome norima forma ir skanaujame!

Pastabos. Vaflius galite aplieti šokoladu ar kitu mėgstamu glaistu. Prapjautus vaflius laikykite uždengtus šaldytuve.