Reikės:

340 g ryžių lakštinių ar vermišelių
450 g išvalytų krevečių
2 kukurūzų burbuolių arba 1,5–2 stiklinės šaldytų kukurūzų
1 v. š. kario miltelių (vidutinio aštrumo arba aštrių)
2–3 v. š. aštrios kario pastos
2 v. š. kokosų arba augalinio aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
1 a. š. šviežio imbiero
pagal skonį druskos ir pipirų
1 žaliosios citrinos
1 v. š. žuvies padažo
400 ml kokosų pieno
1–2 v. š. (pagal skonį) medaus
3/4 stiklinės žalumynų mišinio (kalendros, baziliko ir/arba mėtos lapų)

Paruošimas:

1. Ryžių lakštinius išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės, supilkite į kiaurasamtį ir nuplaukite šaltu vandeniu. Padėkite į šalį. Vandenį nuo lakštinių palikite ant viryklės, kad vėliau juos galėtumėte šiek tiek pašildyti.
2. Plačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite kokoso aliejų. Suberkite supjaustytą svogūną iki kepkite 5–8 minutes, kol suminkštės.
3. Sudėkite kario miltelius ir pastą, smulkintą česnaką ir imbierą, viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar dvi minutes. Į patiekalą sutarkuokite žaliosios citrinos žievelę ir išspauskite šio vaisiaus sultis. Sudėkite medų, supilkite žuvies padažą ir kokoso pieną.
4. Išimkite iš burbuolių kukurūzus. Suberkite juos į keptuvę prie kitų ingredientų. Troškinkite penkias minutes nuolat maišydami, nes padažas greitai tirštėja.
5. Krevetes pasūdykite ir pagardinkite pipirais, sudėkite į keptuvę prie likusių ingredientų, lengvai pamaišykite ir troškinkite tris–keturias minutes, kol krevetės bus paruoštos.
6. Lakštinius greitai pamerkite į karštą vandenį, jį vėl nupilkite. Lakštinius išdėliokite po serviravimo dubenėlius ar puodelius.
7. Išdėliokite ant viršaus krevetes ir užpilkite padažu.
8. Papuoškite dubenėlį žalumynais ir žaliosios citrinos gabalėliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)