Pasakiškai skanios kopūstų salotos su morkomis. Šiame recepte dar puikiai dera obuolys. Salotas sumaišykite majnezo ir kokosų pieno padažu.
kokosų pienas
25 straipsnių
Kokosų pienas yra baltas skystis, gaunamas iš sunokusių kokosų minkštimo, jį smulkiai sumalus (su vandeniu arba be jo), o tirščius nukošus. Jis naudojamas kaip gėrimas arba valgių (pavyzdžiui, kario) sudėtinė dalis. Populiarus Pietų ir Pietryčių Azijos, Centrinės Amerikos, Karibų, Okeanijos valstybėse, jo galima įsigyti skardinėse daugelyje pasaulio šalių. Tirštas, riebesnis kokosų pienas kartais vadinamas kokosų grietinėle.
Kas gi nemėgsta krembriulė? Tas traškus karamelės sluoksnis, kurį pramušus randamas itin malonaus skonio kremas. Gaminkite krembriulė desertą nors ir šiandien – argi malonumui reikia ypatingos progos?!
Žmonėms pradėjus vis labiau domėtis augaline mityba ir jos privalumais, neišvengiamai jų akiratyje atsiranda ir pieno alternatyvos – įvairūs augaliniai gėrimai. Stiklinė šių produktų yra kur kas tvaresnis ir sveikesnis pasirinkimas, lyginant su gyvūninės kilmės produktais, pasakoja „Lidl Lietuva“ so...
Kai už lango siautėja vėjai ir audros, norisi ko nors šilto, sotaus ir gal net su aštrumo gaidele. Žemiau rasite būtent tokių patiekalų receptus: vištienos su brokoliais ir sojų padažu, azijietiškos daržovių sriubos, kalmarų su pomidorais ir kokosų pienu ir kt. Bijoti, kad receptai jums bus per sudė...
Nuostabi moliūgų ir šaltalankių draugystė. Minkšti, drėgni keksiukai. Skanūs ir kitą dieną.
Jei trokštate pažinti kitą šalį, geriausiai tai daryti per maistą. Neturite bilieto į Tailandą? Ne problema. Idėjų moderatorius Alfas Ivanauskas siūlo patiekalą, su kuriuo įsileisite Aziją į savo namus. Ir vos per 15 minučių.
Daugelis iš mūsų mėgsta patiekalus, kurie yra ne tik skanūs, bet ir greitai paruošiami. Šis yra vienas tokių. Tiks ir pietums, ir lengvai vakarienei.
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Greitas, paprastai paruošiamas vištienos troškinys – visada gera idėja, kai norisi gardžios, jaukios vakarienės. Šis Lotynų Amerikos virtuvės stiliaus patiekalas paskleis jūsų virtuvėje nuostabius prieskonių ir kokosų pieno kvapus. Prie troškintos vištienos, be abejonės, labai tinka ryžiai, taip pat...
Nors kai kas ir bando sakyti, kad kotletai yra virtuvės „seniena“, baisusis Dainų šventės ir darželių košmaras ir ne lygis, aš ir, galbūt, jūs, tam visai paprieštarautume. Nereikia turėti iliuzijų, kad tik pica, ledais ar burgeriu nudžiuginsite savo vaikus. Pažįstu mažųjų, kurie piestu stojasi už na...
Ši sriuba puiki tuo, kad ją pagaminti užtrunka mažiau nei pusvalandį, viskas vyksta viename puode ir nereikia gausybės produktų. Taip pat šiame recepte labai tinka ir truputis aštrumo.
Ši saldžiai aštri kokosinė vištiena mintimis nuneš į tolimąjį Tailandą ir, tikiuosi, skaniai sušildys. Jei turite atliekamą skardinę kokosų pieno, būtinai išmėginkite šį pikantišką, daug pastangų nereikalaujantį receptą.
„Sezoninės virtuvės“ receptas: itin lengvai pagaminamas kokosų pienas – gerokai pigesnis ir šviežesnis (7)
Pastebėjusi, kad kokosų pienui parduotuvėje išleidžiu gana daug pinigų, išbandžiau jį pasigaminti namuose pati iš paprasčiausių kokosų drožlių. Turiu pripažinti, kokosų pienas buvo tikrai ne prastesnis už pirktinį ir netgi geresnis, nes šviežias ir tirštas.
Spalvos jūsų lėkštėje neturėtų išnykti su šiltuoju sezonu. Šį kartą žalia šviesa dega žaliesiems žirneliams. Nuo naudingų medžiagų tiesiog plyštanti daržovė su kiekvienu kąsniu jus pavaišins vitaminų, mineralų, baltymų ir skaidulų kokteiliu. Rytų virtuvės įkvėptas patiekalas atskleis jūsų mėgstamus ...
Kokosinis chia sėklų ir bolivinės balandos desertas – vienas geriausių pastarojo mėnesio atradimų. Pasakiško skonio užkandis gali tapti ir mėgstamiausiais jūsų pusryčiais.
Skonių fontanai viename patiekale – saldžios krevetės su šviežiais kukurūzais deginančiame kokosų ir kario padaže vos per 30 minučių. O jeigu ant palangės auginate šviežius žalumynus – mėtas, bazilikus ar kalendras – pats metas jais pasinaudoti!
Švelnaus skonio ir aromato kokosų pienas yra itin universalus ingredientas, tinkantis gaminant pačius įvairiausius patiekalus – tiek sriubas, mėsiškus patiekalus, tiek desertus.
Sekmadienį Julijos Janus naujai įrengtų namų virtuvėje susirinko garsiausios maisto tinklaraštininkės, kulinarinių knygų autorės – Renata Ničajienė, Nida Degutienė bei visa tinklaraščio „Miško žvėrys“ kūrėjų komanda – Lina, Asta ir Julė. Artėjant didžiosioms metų šventėms nuolat naujų iššūkių bei kū...