kokosų pienas

25 straipsnių

Kokosų pienas yra baltas skystis, gaunamas iš sunokusių kokosų minkštimo, jį smulkiai sumalus (su vandeniu arba be jo), o tirščius nukošus. Jis naudojamas kaip gėrimas arba valgių (pavyzdžiui, kario) sudėtinė dalis. Populiarus Pietų ir Pietryčių Azijos, Centrinės Amerikos, Karibų, Okeanijos valstybėse, jo galima įsigyti skardinėse daugelyje pasaulio šalių. Tirštas, riebesnis kokosų pienas kartais vadinamas kokosų grietinėle.

Greitas, paprastai paruošiamas vištienos troškinys – visada gera idėja, kai norisi gardžios, jaukios vakarienės. Šis Lotynų Amerikos virtuvės stiliaus patiekalas paskleis jūsų virtuvėje nuostabius prieskonių ir kokosų pieno kvapus. Prie troškintos vištienos, be abejonės, labai tinka ryžiai, taip pat...

Jurga Brazauskaitė

Nors kai kas ir bando sakyti, kad kotletai yra virtuvės „seniena“, baisusis Dainų šventės ir darželių košmaras ir ne lygis, aš ir, galbūt, jūs, tam visai paprieštarautume. Nereikia turėti iliuzijų, kad tik pica, ledais ar burgeriu nudžiuginsite savo vaikus. Pažįstu mažųjų, kurie piestu stojasi už na...

Natalija Kurganovė

Kokosinis chia sėklų ir bolivinės balandos desertas – vienas geriausių pastarojo mėnesio atradimų. Pasakiško skonio užkandis gali tapti ir mėgstamiausiais jūsų pusryčiais.

Sekmadienį Julijos Janus naujai įrengtų namų virtuvėje susirinko garsiausios maisto tinklaraštininkės, kulinarinių knygų autorės – Renata Ničajienė, Nida Degutienė bei visa tinklaraščio „Miško žvėrys“ kūrėjų komanda – Lina, Asta ir Julė. Artėjant didžiosioms metų šventėms nuolat naujų iššūkių bei kū...