Pasak knygos „Healing Superfoods for Anti-Aging: Stay Younger Live Longer“ („Gydantis ir jauninantis supermaistas. Išlikite jauni ir ilgiau gyvenkite“) autorės, ląsteliena ilgam suteikia sotumo, taigi nepadauginsite kalorijų, o valgydami mažesnėmis porcijomis nepersivalgysite ir taip pat sumažinsite kalorijų kiekį.

Valgykite daugiau ląstelienos

Anot K. Ansel, ląsteliena – viena vertingiausių maistinių medžiagų, deja, daug žmonių per dieną suvartoja vos pusę rekomenduojamo ląstelienos kiekio (rekomenduojama 25 g moterims ir 38 g vyrams).

Ląsteliena ilgam suteikia sotumo. Ji – tarsi kempinė, kuri skrandyje išbrinksta ir būtent todėl teikia sotumą ilgiau nei kitos maisto medžiagos.

Be to, ląsteliena skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi žarnyne, o gerosios bakterijos palaiko reikiamą alkio hormonų lygį (t. y. ne per didelį). Kuo sotesni jaučiatės dieną, tuo mažesnė tikimybė, kad užkandžiausite ir gausite nereikalingų kalorijų.

Ląsteliena yra nesuvirškinama, tai reiškia, kad organizme neįsisavinama, taigi iš jos negaunama kalorijų.

Pasak K. Ansel, naujas tyrimas parodė – ląsteliena netgi sutraukia kalorijas, o šalinama padeda atsikratyti ir tų sutrauktų kalorijų. Taigi dar vienas ląstelienos privalumas – ji šalina iš organizmo kalorijų perteklių.

Ląstelienos yra nevalytuose grūduose, pupelėse, riešutuose, uogose ir sėlenose.

Mažinkite porcijų dydį

Dietologė pastebi, kad su maisto produktų porcijomis dažnai persistengiama. Pavyzdžiui, gali atrodyti, kad ryžių dubenėlis ir yra viena porcija, tačiau iš tiesų porciją turėtų sudaryti tik trečdalis dubenėlio.

Kiekvieno produkto porcija nurodoma etiketėse. K. Ansel primena: svarbiausia – atkreipti dėmesį į lentelėje nurodytą porcijos dydį.

Jei sumažinsite porcijas, sumažinsite ir suvartojamų kalorijų kiekį, taigi sumažės ir jūsų svoris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)