Reikės:

200 g bolivinių balandų

1 vidutinio dydžio raudonosios paprikos

1 vidutinio dydžio žaliosios paprikos

1 vidutinio dydžio agurko

1 vidutinio dydžio morkos

1 nedidelio mėlynojo svogūno

1 saujos mažų pomidorų (slyvinių, vyšninių ar pan.)

1 saujos konservuotų kukurūzų

3,5 v. š. alyvuogių aliejaus

3,5 v. š. baltojo vyno acto

2 žiupsnių džiovintų raudonėlių

druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  • Bolivines balandas supilame į sietelį, perplauname šaltu vandeniu. Tuomet sudedame į puodą, užpilame 3 kartus daugiau vandens negu yra kruopų ir užverdame. Kruopas verdame 15 min. nuo užvirimo pradžios. Tada kruopas vėl sudedame į sietelį ir perplauname šaltu vandeniu. Sudedame į dubenį, kad visiškai atvėstų.
  • Išimame sėklytes iš paprikų, supjaustome mažais kubeliais. Sudedame į didelį dubenį.
  • Agurką, morką ir svogūną nulupame. Agurką ir svogūną supjaustome mažais kubeliais, morką sutarkuojame stambia tarka. Pomidorus perpjauname perpus. Visas daržoves sudedame į dubenį su paprikomis, įmaišome atšalusias kruopas. Pagardiname raudonėliais, druska ir pipirais pagal skonį.
  • Atskirai dubenėlyje gerai sumaišome alyvuogių aliejų su actu, užpilame ant salotų, išmaišome ir patiekiame.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)