Vieno tinklalapio autorius įvardijo poras augalų, kuriuos naudinga sodinti šalia vienas kito.
salotos
725 straipsnių
Salotos – šaltasis užkandis, kurio pagrindą sudaro įvairios smulkintos daržovės arba vaisiai.
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevečių salotas su avokadu. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su žalumynais, daržovėmis ir vaisiais. Gaivios krevečių salotos su avokadu – puikus patiekalas tiek vėsią, tiek karštą dieną.
Vilniaus turgeliuose jau galima aptikti pirmojo lietuviško derliaus vaisių – daugiausia žalumynų, tačiau atsiranda ir braškių. Prekeiviai sako, kad žmones labai domina lietuviška produkcija, skuba ieškoti visko, kas auginama vietoje, tačiau kainos kol kas kandžiojasi. Savo ruožtu ekspertai atkreipia...
Į ryšulėlius surišti ir parduotuvių lentynose išrikiuoti šviežio derliaus smidrai pirkėjus vilioja iš tolo – šią pavasario daržovę drąsiai dėkite į pirkinių krepšelį, mat jie labai vertingi, o skirtingais būdais paruošti, džiugina ir skonių įvairove.
Salotos su lašiša visada pasiteisina. Jei laukiate svečių, galite būti garantuotas, kad retas kas jų atsisakys. Juolab, kad salotos su lašiša teigiamai veikia sveikatą. Tokios salotos su lašiša papuoš ir šventinį stalą.
Šias avinžirnių salotas ruošiame, kai nėra laiko, o norisi gaivaus, lengvo ir gardaus patiekalo. Pusryčiams ar vakarienei jis labai tinka. Avinžirnius salotoms galima išsivirti ir patiems.
Itin turtingo skonio šios smidrų salotos. Su mocarela ir parmos kumpiu bei ypatingu padažu – jos patiks net išrankiausiam ragautojui. Smidrų salotas tikrai tinka ragauti vienas.
Vos penkios minutės ir salotos su kepta vištiena ir ananasais paruoštos. Tokias galima neštis į darbą ar įsidėti į pikniką. Salotos su kepta vištiena ir ananasais visada sulaukia pasisekimo.
Šias salotas galite valgyti vienas ar patiekti prie karšto patiekalo. Tai traškios salotos, kurioms aromato ir gardžios rūgštelės suteiks apelsinų ir greipfrutų skiltelės. Cukinijų ir smidrų salotas patiekite iškart.
Džiovinti riešutai ir vaisiai yra patogūs užkandžiai, kuriuos paprasta įsimesti į kuprinę ar rankinę keliaujant, o sušilus orams – ir stovyklaujant. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad šie produktai suteikia daug energijos organizmui, tad jie idealiai tinka saikingam vartojimui norint p...
Vis aukščiau kylanti saulė kviečia ne tik į savo racioną įtraukti daugiau spalvingų vaisių, bet ir apšviesdama namus primena apie pavasarinį tvarkymąsi. Vienu šūviu galima nušauti du zuikius išleidžiant visai nedaug – iš apelsinų pasigaminti sočių ispaniškų salotų ar kvapnų pyragą, o šių vaisių žiev...
Balandis – labai darbingas mėnuo daržininkams, kai reikia sėti daržovių ir gėlių daigus. Mūsų sąrašas padės jums suplanuoti darbus. Papasakosime, ką sodinti balandžio mėnesį ant daigų ir kaip tai daryti teisingai.
Nepamatuojama lapinių daržovių nauda: pasakė, kiek reikia suvalgyti, kad sumažėtų pavojingų ligų rizika (1)
Popajus buvo teisus girdamasis, kad jam niekada nepritrūksta jėgų pasiekti pergalę, nes valgo špinatus. Tamsiai žalios spalvos lapinės daržovės yra sveika – tai naudingiausias maistas pasaulyje. Kaip būdinga visaverčiam maistui, iš jų gaunamai vienai kalorijai tenka didžiausias maisto ...
12 gardžių Kristinos idėjų šv. Velykų stalui – nuo populiariausių mišrainių iki burnoje tirpstančių pyragų (1)
Šis tekstas tikrai patiks tiems, kas jau dėlioja Velykų stalo valgiaraštį. Tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dalijasi net 12 receptų, kurių kiekvienas išbandytas ir valgytojų patvirtintas – labai gardu! Beje, visi patiekalai gana nesudėtingai paruošiami. Tekste rasite šiuos r...
Dėl savo išskirtinio poveikio sveikatai brokoliai yra viena naudingiausių daržovių. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, juose gausu A, C, K ir kitų vitaminų, skaidulų, folatų. Be to, brokolius labai lengva paruošti.
Morkų salotos – daugelio pamėgtas receptas.Maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė yra išbandžiusi ne vieną receptą iš interneto platybių ir dalijasi labiausiai patikusiu deriniu. R. Šniolienei itin patiko svogūno apkepimas aliejuje, tai morkų salotoms suteikia nepakartojamą po...
Gardiems pusryčiams – vafliai su kiaušiniene. Čia puikiai dera krevetės ir salotos. Na o idėja atšildytus kruasanus paversti gardžiais traškiais vafliais verta atskirų aplodismentų.
Nuostabus gražgarsčių salotų ingredientų derinys dovanoja tikrą malonumą. Ragaudami šį patiekalą patirsite visa skonių paletę – saldumą, sūrumą, rūgštumą ir kartumą. Na o jei sūris bus brandintas, valgydami gražgarsčių salotas mėgausitės ir umami skoniu.
Šios makaronų salotos su konservuotu tunu puikiai tiks neturintiems laiko virtuvėje ir norintiems greitai paruošti skanų patiekalą. Tokias salotas tinka neštis ir į darbą. Sunkiai atsivalgomos makaronų salotos – ir skanu, ir sveika.
Gaivios, traškios ir puikiai subalansuoto skonio – taip būtų galima apibūdinti salotas su traškia vištiena. Šį patiekalą galima patiekti ir svečiams. Patiekdami apibarstykite skrudintomis saulėgrąžų sėklomis.