Perlinių kruopų ir pievagrybių sriuba

4–6 porcijos

Produktai:

  • 1 stiklinė perlinių kruopų
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 didelis svogūnas (susmulkinti)
  • 2 česnako skiltelės (susmulkinti)
  • 2 morkos (nuskusti, supjaustyti gabalėliais)
  • 2 saliero stiebai (susmulkinti)
  • apie 500 g pievagrybių (arba kitų jums patinkančių grybų)
  • 400 ml daržovių sultinio
  • 1 stiklinė vandens
  • 2 lauro lapai
  • pora žalių čiobrelių šakelių (smulkiai supjaustyti)
  • druskos, pipirų – pagal skonį

Gaminimas:

  1. Į vidutinio dydžio puodą supilkite 4 stiklines vandens ir 1 stiklinę perlinių kruopų. Kai užvirs, sumažinkite kaitrumą ir pavirkite 30–40 min. arba kol kruopos bus minkštos. Kruopas prieš virimą patartina kelias valandas ar net per naktį pamirkyti.
  2. Puode storu dugnu įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus svogūnus ir česnakus, kepkite, kol suminkštės. Suberkite morkų ir salierų gabalėlius, patroškinkite dar 5 min.
  3. Suberkite gabalėliais supjaustytus pievagrybius ir troškinkite, kol suminkštės. Tada supilkite daržovių sultinį, įpilkite vandens, sudėkite laurų lapus ir smulkintus čiobrelius. Pavirkite apie 10 min.
  4. Tada sudėkite išvirusias perlines kruopas ir pavirkite apie 15 min.
  5. Išimkite lauro lapus, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir patiekite sriubą.

Keptų pomidorų sriuba su perlinėmis kruopomis ir svogūnais


Keptų pomidorų sriuba su perlinėmis kruopomis ir svogūnais

Perlinių kruopų sriuba

4 porcijos

Produktai:

  • 2 kg pomidorų (perpjauti perpus)
  • 5–6 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • keli žiupsneliai žalių smulkintų čiobrelių
  • 2 lauro lapai
  • 3 skiltelės česnako (labai smulkiai supjaustyti)
  • 750 ml karšto daržovių sultinio
  • 150 g perlinių kruopų (pamerkti kelioms valandoms prieš virimą)
  • 1 didelis svogūnas (supjaustyti)
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • truputį alyvuogių aliejaus pašlakstyti (jei mėgstate)

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į kepimo indą sudėkite pomidorų puseles, užberkite ant jų smulkintų česnakų, čiobrelių, įdėkite lauro lapus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi (jei norite). Pašaukite pomidorus į orkaitę ir kepkite apie valandą. Pomidorai turi būti minkšti, odelė susiraukšlėjusi, krašteliai turi pradėti karamelizuotis.
  2. Išimkite pomidorus iš orkaitės ir palikite atvėsti. Tada per sietelį pertrinkite. Odeles ir sėklas išmeskite. Skystos pomidorų tyrės turi būti apie 500–700 ml.
  3. Puode įkaitinkite 2–3 šaukštus alyvuogių aliejaus, ant silpno kaitrumo viryklės apie 10 min. pakepkite svogūnus, kol jie suminkštės. Paskui suberkite mirkytas perlines kruopas, išmaišykite, supilkite karštą daržovių sultinį, pomidorų tyrę, pavirkite apie 30 min. ar kol perlinės kruopos bus minkštos.
  4. Jei mėgstate, apšlakstykite sriubą dubenėliuose alyvuogių aliejumi. Patiekite su mėgstamos rūšies duona.

Kalakutienos sriuba su perlinėmis kruopomis ir citrina


Kalakutienos sriuba su perlinėmis kruopomis ir citrina

Perlinių kruopų sriuba

Produktai:

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 didelis svogūnas (susmulkinti)
  • 3 česnako skiltelės (susmulkinti)
  • 1 šaukštelis maltos ciberžolės
  • 1/2 šaukštelio maltų kuminų
  • 1/2 šaukštelio malto imbiero
  • druskos, juodųjų pipirų
  • 6 stiklinės kalakutienos arba vištienos sultinio
  • 1 citrinos žievelė
  • 1/2–1 stiklinė perlinių kruopų (kuo daugiau kruopų, tuo tirštesnė bus sriuba)
  • 2 stiklinės virtos kalakutienos gabalėlių
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1/4 stiklinės smulkintų šviežių petražolių
  • 1/4 stiklinės smulkintų šviežių kalendrų (jei neturite, dėkite daugiau petražolių)

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų, suberkite svogūnų gabalėlius ir kepkite apie 3 min., kol jie pasidarys perregimi. Suberkite česnako gabalėlius, pakepkite apie minutę, tada įmaišykite ciberžolę, kuminus, imbierą ir žiupsnelį druskos.
  2. Supilkite į puodą sultinį, sudėkite juostelėmis pjaustytą citrnos žievelę. Kai užvirs, sudėkite į puodą keptuvės turinį ir sudėkite perlines kruopas. Virkite ant mažo kaitrumo viryklės apie 20–30 min. arba kol išvirs perlinės kruopos.
  3. Galiausiai sudėkite į sriubą virtos kalakutienos gabalėlius, supilkite citrinos sultis, suberkite petražoles, kalendrą, įberkite druskos, pipirų. Pavirkite dar apie 3–5 min., tada išimkite citrinos žievelės juosteles ir patiekite.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)