Jei dar neteko valgyti perlinių kruopų košės su grybais, būtinai išbandykite. Visi ingredientai puikiai dera šiame patiekale. Vienas iš svarbių niuansų gaminant perlinių kruopų košę, – nepervirti jų: kruopos turi būti kramtomos konsistencijos.
perlinės kruopos
17 straipsnių
Perlinių kruopų sriuba – puikus receptas norint sunaudoti agurkų derlių ir pasiruošti konservų. Žiemą už šias pastangas tikrai sau padėkosite. Iš nirodyto kiekio pagaminsite 10 stiklainiukų po 0,5 litro.
Jei vasarą apie karštą sriubą nė neprisimindavome, tai žiemą garuojantys troškiniai ir sriubos mums asocijuojasi su namų jaukumu bei vaikyste. Tokią sriubą, iš anksto užsimerkę kruopas, išsivirsime greitai, o agurkų rūgštelė ne tik pamalonins gomurį, bet ir pagerins virškinimo sistemos veiklą. Pasak...
Nors kaip garnyrą prie mėsos patiekalų lietuviai dažniausiai renkasi bulves, grikius ar ryžius, paįvairinti mitybos racioną bei įprastiems patiekalams suteikti naujų skonių gali ir perlinės kruopos, rašoma pranešime spaudai.
Kruopos yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Iš jų mes mokame gaminti labai daug. Jos mums padėjo išgyventi sunkmečius, invazijas, karus. Turime gausybę patiekalų, išlikusių iki šių dienų.
Pastaruoju metu esu apsėsta troškinių gaminimo manija. Drąsiai į troškinius dedu viską, ką randu šaldytuve ir stebiu, kas iš to išeis. O pavyksta gerai ir net labai. O jei kažkas truputį ne taip, visada išgelbėja prieskoniai ar padažai.
Tiems, kas mėgsta sriubas ne tik, kai lauke šalta, bet ir, kai šilta. Kada, jei ne dabar virti šviežių agurkų sriubą? Štai jums šviežių agurkų sriuba, kuri lengva tarsi vasaros suknelė – nuo jos tikrai neapsunksite.
Atšilus orams norisi kuo dažniau būti gamtoje, o buvimas gamtoje neatsiejamas nuo iškylų bei grilio. Nors dažniausiai esame pripratę ant grilio kepti kepsnius, šašlykus ar kitus mėsos gaminius, nepamirškime ir skanių daržovių receptų. Maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi receptais, kuri...
Glikeminis indeksas (toliau GI) dažnai minimas įvairiuose leidiniuose ir straipsniuose, skatinama vartoti žemo ir riboti aukšto GI produktus.
Visi žinome, kad košes valgyti sveika, tačiau greičiausiai retas kuris nutuokia, kodėl. Pasirodo, vienos kruopos stangrina odą, gerina regėjimą, kitos padeda išlaikyti gražią figūrą ar net užtikrina ramų miegą.
Nors dauguma lietuvių didelę dalį savo pajamų išleidžia maistui, kai kurie iš jų, stengdamiesi sumažinti bendras išlaidas, maistui skirtą biudžetą neretai apkarpo. Tačiau pasilepinti neįprastu ir prabangiu patiekalu gali ir taupantys – norint pagaminti gurmanišką vakarienei šeimai nebūtina išleisti ...
Gavėnia – pasninko laikotarpis prieš šv. Velykas, kurias šiemet švęsime balandžio 1 dieną. Seniau žmonės gavėniai ruošdavosi iš anksto – džiovindavo arba sūdydavo įvairius grybus, prisiraugindavo agurkų ar kopūstų. Vienas svarbiausių šio laikotarpio patiekalų ant mūsų prosenelių stalo taip pat buvo ...
Su skaitytojais, norinčiais pradėti gyventi sveikiau, toliau dalijamės sveikų ir dar neragautų košių receptais. Tikimės, kad išbandę jas suprasite, jog košės yra ne tik sveikas ir energijos visai dienai suteikiantis pusryčių patiekalas – atraskite netikėtų skonio derinių ir tapkite košių gerbėju!
Perlinės kruopos – pabodęs ir neskanus produktas? Išmėginę šiuos receptus pamėgsite jas iš naujo (12)
Vis ieškome dar neragautų skonių, bandome savo virtuvėje prisijaukinti naujus produktus, tačiau kai kuriuos senuosius nepelnytai pamirštame. Štai vienas jų – perlinės kruopos. Prikelkite šį sveiką produktą naujam gyvenimui paruošdami iš jo naujų patiekalų. Dalijamės trimis naujomis idėjomis.
Ši košė labai pasitarnauja, kai atsibosta visi kiti patiekalai ir tiesiog norisi ko nors labai paprasto. Košei paruošti galite naudoti įvairias mėgstamas kruopas, maišyti 2, 3, 4 ar 5 grūdines kultūras.
Aukšlės yra vikrios, į mažą silkutę panašios žuvys. Nors jos yra smulkios, tačiau riebios ir skanios. Kaip vandens telkinyje (dažniausiai upėje) rasti vietą, kurioje telkiasi aukšlės?
Dar tuomet, kai žūklės prekių parduotuvių lentynose nebuvo gausybės gamyklinių jaukų, meškeriotojai žuvis viliodavo tuo, ką rasdavo namų virtuvėje. Vis dėlto ir šiais laikais verta prisiminti tokį jaukinimo būdą, nes klasika kartais nukonkuruoja net pačius brangiausius firminius jaukus.