Rūkytų braškių kokteilis su jogurto ledukais

„Valgant tos pačios veislės, to paties skinimo braškes, tik augintas skirtinguose Lietuvos regionuose, galite nustebti dėl skonio skirtumų: rytuose braškė bus rūgštesnė, o vakaruose – saldi. Taip pat braškių skonis skiriasi priklausomai nuo sezono – ar tai pirmosios braškės, ar vidurio sezono, ar paskutinės. Man labiausiai patinka sezono pabaigos braškės – tos, kurios skinamos prieš pat Onines. Jų skonis tobulas“, – sakė T. Rimydis ir pasiūlė išbandyti rūkytų braškių kokteilio su jogurto ledukais receptą.

Rūkytų braškių kokteilis su jogurto ledukais

Rūkytų braškių kokteilis su jogurto ledukais

Ingredientai:

  • - Braškės: 1000 g
  • - Aliejus alyvuogių: 200 g
  • - Obuolių sirupas: 300 g
  • - Obuolių sultys: 1 l
  • - Cukrus: 50 g
  • - Natūralus jogurtas: 500 ml
  • - Šviežias bazilikas: 50 g
  • - Cukrus: 100 g
  • - Rabarbarai: 100 g
Rūkytų braškių kokteilis su jogurto ledukais


Gaminimo eiga:

Braškės aptepamos sirupo ir aliejaus glazūra, dedamos rūkyti, rūkoma 100-80 temperatūroje apie 30 minučių, tuomet dedamos į kokteilinę ir, supilus obuolių sultis, sutrinamos. Į martini taurę dedama šaldytas jogurtas su cukrumi (50 g), pilamos trintos rūkytos braškės ir įstatomas cukruje paniruotas rabarbaras.

Skanaus!

Rūkytų braškių kokteilis su jogurto ledukais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)