Ingredientai:
- 500 g maltos vištienos
- 1 vidutinio dydžio cukinija
- 2 česnako skiltelės
- 1 a. š. malto kumino
- 1 a. š. malto kajeno prieskonių (arba 1 čili pipiras)
- 2 v. š. smulkintų petražolių (arba kalendros)
- 1 v. š. tarkuotos citrinos žievelės
- 1 puodelis džiūvėsėlių
- 1 kiaušinis
- 50 g svogūno laiškų
- 2 v. š. augalinio aliejaus kepimui
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Sutarkuojame cukiniją ir nusunkiame skystį. Suberiame džiūvėsėlius, prieskonius, tarkuotą citrinos žievelę, smulkintus svogūno laiškus, įspaudžiame česnaką. Sudedame faršą, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu formuojame nedidelius ovalius kotletukus ir kepame ant didelės ugnies iš visų pusių apie 3–4 minutes. Kepame, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo formą patiesiame kepimo popieriumi ir perkeliame visus kotletukus iš keptuvės ant kepimo skardos. Dedame į orkaitę kepti 10 minučių. Ilgiau nekepame, kad kotletukai neišsausėtų ir netaptų kieti.
- Galima patiekti kaip užkandį su gvakamolės arba čili padažu, tuomet siūlau kotletukus papuošti sezamų sėklomis. Kitas variantas – patiekti su garnyru kaip tradicinius kotletus.
Skanaus!