Ingredientai:

  • 500 g maltos vištienos
  • 1 vidutinio dydžio cukinija
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 a. š. malto kumino
  • 1 a. š. malto kajeno prieskonių (arba 1 čili pipiras)
  • 2 v. š. smulkintų petražolių (arba kalendros)
  • 1 v. š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 1 puodelis džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinis
  • 50 g svogūno laiškų
  • 2 v. š. augalinio aliejaus kepimui
  • druskos ir pipirų pagal skonį
Vištienos kotletukai su cukinija

Gaminimas:

  1. Sutarkuojame cukiniją ir nusunkiame skystį. Suberiame džiūvėsėlius, prieskonius, tarkuotą citrinos žievelę, smulkintus svogūno laiškus, įspaudžiame česnaką. Sudedame faršą, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu formuojame nedidelius ovalius kotletukus ir kepame ant didelės ugnies iš visų pusių apie 3–4 minutes. Kepame, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo formą patiesiame kepimo popieriumi ir perkeliame visus kotletukus iš keptuvės ant kepimo skardos. Dedame į orkaitę kepti 10 minučių. Ilgiau nekepame, kad kotletukai neišsausėtų ir netaptų kieti.
  4. Galima patiekti kaip užkandį su gvakamolės arba čili padažu, tuomet siūlau kotletukus papuošti sezamų sėklomis. Kitas variantas – patiekti su garnyru kaip tradicinius kotletus.

Skanaus!