Stilistės manymu, labai gera taisyklė „nė dienos be sriubos“, todėl jos šeimoje sriuba verdama net keturis kartus per savaitę. Dažnai gaminami ir mėsos patiekalai, nes mėsą itin mėgsta mažasis šeimos narys – sūnus Leonas.

„Mūsų namuose galioja viena labai svarbi taisyklė – daržovių lėkštėje turi būti daugiau negu kito maisto. Aš pati negaliu riboti maisto kiekio, o jei būsiu per mažai pavalgiusi, man bus negera. Aš mėgstu pavalgyti stipriai. Taigi pirmiausia užkemšu save daržovėmis, o paskui jau valgau likusius dalykus ir tai man padeda reguliuoti svorį“, – paslaptimi, kaip išlaiko dailias savo kūno linijas, dalijasi A. Jagelavičiūtė.

Dar viena taisyklė, kurios paisoma stilistės namuose, – stengtis nevalgyti žuvies ir mėsos patiekalų tą pačią dieną. „Po tokių pavalgymų jautiesi kaip šiukšliadėžė, ypač per šventes, kai visi ragina paragauti. Tačiau dabar aš pati taip nebevalgau, prie to pratinu šeimą ir matau, kad tai tapo labai madinga. Kartu su mėsa galima valgyti nebent krevetes“, – moko ji.

Agnė Jagelavičiūtė

Gaminti mėgstanti moteris pabrėžia, kad itin svarbu vartoti atsakingai, o maisto švaistymas nepateisinamas. Pati A. Jagelavičiūtė tikina maisto perkanti tik nedideliais kiekiais – tik tiek, kiek ketina suvartoti.

„Kategoriškai neišmetame jokių maisto produktų, nes pusė pasaulio badauja, tad švaistyti maistą yra paprasčiausiai neatsakinga. Aš visada žiūriu į produktų galiojimą ir namuose gaminame iš to, kas tuoj gali sugesti. Kartais atsitinka taip, kad supelija gabalėlis duonos, bet aš net būdama viena namuose ją prieš išmesdama pabučiuoju, to mokau ir Leoną. Man pagarba maistui atrodo labai svarbus dalykas“, – kalba A. Jagelavičiūtė.

Paklausta, kaip planuoja savo šeimos meniu, stilistė papasakoja, kad didžiąją dalį pagrindinių produktų nusiperka vieną kartą per savaitę – sekmadienį arba pirmadienį, o kitomis dienomis perka likusius produktus, kurių trūksta suplanuotiems patiekalams.

Stilistė sukiotis virtuvėje neatsisako ir po ilgos varginančios dienos. „Man niekada nebūna tokių dienų, kai nenorėčiau gaminti. Tačiau stresinėmis dienomis, kai namo grįžtu labai pavargusi, aš paprašau visų eiti į savo kambarius ir palikti mane vieną virtuvėje. Tai yra vienintelis būdas man susiharmonizuoti. Per kompiuterį įsijungiu kokį nors siaubo filmą ir tuo metu gaminu. Taip man visos emocijos susitvarko“, – pasakoja ji.

Agnė Jagelavičiūtė, Mantas Volkus

Ko gero, daugelis nustebtų sužinoję, kad garsioji stilistė neskaičiuodama kalorijų kas dieną valgo desertus. Tačiau ir čia galioja viena labai griežta taisyklė.

„Neieškokime nekaloringų desertų, tačiau juos valgykime pirmoje dienos pusėje. Mano pirmas patiekalas, kurį valgau kiekvieną rytą, yra desertas. Kiekvieną dieną pradedu nuo tortų, ledų ir kt., o pusryčius valgau tik po jų. Desertai pakelia cukraus kiekį organizme ir suteikia energijos, tačiau valgydamas juos ryte tu turi daug laiko tą energiją išnaudoti, o vakare tai jau būtų blogai. Štai kodėl aš niekada deserto nevalgyčiau po pietų ar po vakarienės. Apskritai aš desertų nevalgau po maisto“, – prisipažįsta A. Jagelavičiūtė.

Anot moters, pusryčiams galima valgyti viską, ko tik norisi, o dažniausi jos pačios pasirinkimai – kiaušiniai, skrebučiai, kumpis, lašiša.

A. Jagelavičiūtės įsitikinimu, skonis yra lavinamas, nors prie kai kurių dalykų pratinantis tenka ir pasistengti.

„Manęs dažnai klausia: tavo Leonas valgo tokius keistus produktus, kokiu būdu tau tai pavyksta? Ogi paprastai – tiesiog mes niekada neskirstėme produktų į vaikiškus ir suaugusiųjų. Jeigu jūsų vaikui galima valgyti viską, tegul jis ir valgo – ar tai būtų pelėsinis sūris, ar kt., reikia visko paragauti, – teigia ji ir atskleidžia, kad prie kai kurių skonių ji stengiasi pripratinti ir savo sutuoktinį, – Su savo vyru pykstuosi dėl to, kad jis iš patiekalų išiminėja prieskonines žoleles. Aš prigaminu patiekalų su bazilikais, rozmarinais ir matau, kaip jis juos išima. Tada sakau: prašau, suvalgyk nors vieną lapą. Tai taip po truputį ir pripratinsiu.“

Anot jos, dėmesį būtina skirti ne tik paties maisto kokybei, bet ir tam, kaip jis patiekiamas. Todėl gražiai pasiserviruoti – nesvarbu, ar visai neturite laiko, ar ketinate valgyti vienas, yra tiesiog būtina.

„Blogai pavalgę tiesiog susigadinsite nuotaiką. Valgydami praleidžiame pusę savo gyvenimo, tai ar galima pusę gyvenimo praleisti bet kaip? Valgyti iš negražios lėkštės yra tas pats, kas miegoti ant nepatogios pagalvės. Net ir prie virto kiaušinio pasidėti šalia gražią servetėlę tikrai nereikia daug laiko“, – moko A. Jagelavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)