Kodėl sultinys neskanus?
Kartais, nors į sriubą dedami ingredientai yra šviežūs, patiekalas nėra skanus. Taip yra todėl, kad druska į sriubą dedama netinkamai. Tiesa ta, kad verdant sultinio nereikėtų sūdyti, o juk dauguma beria druską dar į šaltą vandenį. Druska neleidžia daržovėms ir prieskoniams atskleisti savo skonio ir aromato. Todėl sultinį reikėtų sūdyti tik likus kelioms minutėms iki išjungiant viryklę. Antraip nereikėtų stebėtis, kodėl sultinys neskanus.
Be to, sultinys gali nepavykti, jei naudosite ne šviežią mėsą ar žuvį. Tokiu atveju sultinys bus ne tik beskonis, bet ir su nemaloniu specifiniu kvapu, kurio net prieskoniai negalės panaikinti.
Ką daryti, jei sriuboje yra daug vandens
Jei tai, kad skysčių per daug, pastebėjote gaminimo pradžioje, galite paprasčiausiai padidinti ingredientų kiekį, į sriubą įdėdami šiek tiek daugiau daržovių.
O jei patiekalas jau beveik paruoštas, daugiau žalių daržovių nedėkite. Sriubą galite sutirštinti krakmolu. Priklausomai nuo puodo talpos, vieną ar kelis valgomuosius šaukštus krakmolo atskieskite šaltu vandeniu ir plona srovele supilkite į verdančią sriubą. Sriuba bus daug tirštesnė – grietinėlės konsistencijos.
Jei gaminate trintą sriuba ir ji per skysta, pirma ją sutrinkite trintuvu, vėl užvirinkite ir tada sutirštinkite krakmolu. Įdėkite šiek tiek grietinėlės ar grietinės ir ji įgaus kreminį, švelnų skonį.
Jei sriuba per tiršta
Kodėl sultiniui daržoves reikia apkepinti
Jei planuojate sultiniui naudoti daržoves, prieš tai jas apkepkite keptuvėje su trupučiu sviesto arba orkaitėje. Profesionalūs virėjai teigia, kad tik keptos ar troškintos daržovės gali atskleisti visą savo skonį ir suteikti sultiniui sodrų aromatą.
Kaip pagerinti sriubos skonį
Jei jums sriuba nepatinka ir nežinote, kaip pagerinti jos skonį, nesijaudinkite – tai galite padaryti prieskoniais. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad sriuboms su pomidorų pasta arba pomidorais reikia ne tik druskos, bet ir cukraus. Būtent druskos ir cukraus derinys padeda prieskoniams visiškai atsiskleisti.
Į sriubą taip pat galima dėti papildomų ingredientų. Pavyzdžiui, griežinėliais supjaustytos rūkytos dešrelės suteiks sriubai malonaus skonio ir aromato. Išlydytas sūris sriubai suteiks kreminės konsistencijos. Į sriubą taip pat galite pilti grietinėlės.