Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Ingredientai

Močiutės naminės dešrelės

  • 1 kg maltos kiaulienos
  • 1 šaukštelis džiovintų žolelių (salierai, porai, pastarnokų šaknys, petražolių šaknys)
  • 0,25 šaukštelio pipirų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio džiovinto baziliko
  • 1,5 šaukštelio mairūno
  • 2 šaukštelio smulkinto česnako
  • plonųjų kiaulės žarnų
Močiutės naminės dešrelės


Paruošimas

1. Paruoškite plonąsias žarnas, jas išvalydami, palikdami jas per naktį mirkti vandenyje.
2. Kruopščiai sumaišykite kiaulieną su prieskoniais.
3. Užpildykite plonąją žarną su mėsa naudodami aparatą. Po kiekvieno dešros pripildymo, keletą kartų apsukite žarną, kad suformuotumėte į skirtingas atskiras dešras.

Močiutės naminės dešrelės
Močiutės naminės dešrelės

4. Dešreles virkite verdančiame vandenyje maždaug 20 minučių arba kol jos išvirs.
5. Valgykite jas su tuo, kas jums labiausiai patinka (bulvėmis, raugintais kopūstais). Mėgaukitės!

Močiutės naminės dešrelės

Skanaus!