Tai bus orkaitėje kepta kiaušinienė. Su daržovėmis, su dešrelėmis. Iš orkaitės ištrauktą kiaušinienę apibarstykite čederio sūriu ir petražolėmis.
dešrelės
61 straipsnių
Vasarai pamažu jau einant į pabaigą, vaikai dar nori pasiimti iš jos viską, tad su malonumu leidžiasi į iškylas, bet visai netrukus jau teks prisiminti ir mokyklos ritmą. Pravers 3 sveikų ir nebrangių užkandžių idėjos, kurios puikiai tiks ir į pikniko krepšį vasaros iškylautojams, ir į kuprinę mokyk...
Rusai, dešimtmečius valgę vakarietiškus, taip pat ir lietuviškus bei lenkiškus, gaminius jų taip pasiilgo, kad masiškai pradėjo gaminti savo gamyklose ir vadinti mūsų kraštuose populiarių produktų vardais.
Vasarą norisi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore. Juk čia galima daryti bene viską: maudytis ežere, džiaugtis ramybe skaitant knygą, jaukiai vakarieniauti su draugais. Tokiems susibūrimams dažniausiai pasirenkama kepti šašlykus, šonkaulius ar įvairiausius kepsnius. Tačiau neretai tokių patiekal...
Maisto ruošimą ant grilio galime laikyti nauja meno rūšimi, kadangi skonio gudrybių čia mokomasi ne vienerius metus. Nors tobulai iškepti šašlykai ar kepsniai gimsta tik patyrusių grilio meistrų rankose, paruošti dešreles – vieną dažniausių grilio sezono pasirinkimų – gali kone kiekvienas. Tačiau ar...
Maisto ruošimą ant grilio galime laikyti nauja meno rūšimi, kadangi skonio gudrybių čia mokomasi ne vienerius metus. Nors tobulai iškepti šašlykai ar kepsniai gimsta tik patyrusių grilio meistrų rankose, paruošti dešreles – vieną dažniausių grilio sezono pasirinkimų – gali kone kiekvienas. Tačiau ar...
Ir vėl nusprendėte pasirinkti greitą vakarienę? Štai į ką tėvai turėtų atkreipti dėmesį pirkdami dešreles (2)
Prasidėjus pavasariui daugelis skuba pasirūpinti ne tik savo, bet ir šeimos narių mityba. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, vaikų mitybos racionas turėtų būti praturtintas maistingais, daug vitaminų ir mineralų turinčiais produktais, o palankios mitybos įpročius jiems nuo mažens turėt...
Tvari mityba tausoja gamtą, maisto resursus bei mažina maisto švaistymą, o mus aprūpina visomis reikalingomis maistinėmis medžiagomis. Pasak „Rimi“ produktų vadovės Akvilės Bražiūnienės, pirkėjai vertina geriausios kokybės produktus, o ir prekybos tinklas visada teikia pirmenybę aukščiausios kokybės...
Tradicinės ukrainietiškos virtuvės ypatumai formavosi šimtmečiais. Patiekalų sudėčiai daug įtakos turėjo kaimyninės šalys, klimato sąlygos, derlingas dirvožemis ir darbštūs vietos gyventojai. Ukrainietiški patiekalai yra gausiai gardinami prieskoniais (dažniausiai naudojamas česnakas) ir, nepaisant ...
Visos paslaptys apie mėsos gaminius: ar žinojote, kad net 20 proc. „Daktariškos“ dešros sudaro vanduo? (14)
Parduotuvių lentynos tiesiog lūžta nuo mėsos produktų pasirinkimo. Galite rinktis dešreles, dešras, pieniškas, parūkytas ar servelatus. Tačiau, iš kur žinoti, kad renkantės tikrai gerą ir kokybišką produktą?
Liepos 23 dieną minima Tarptautinė dešrainių diena. Be abejonės, kokia dešrainių diena be gardžių dešrainių? Dešrainiai vasarą tampa dažnu ant grilio gaminamu patiekalu. Deja, pasirinkus būtent šį paruošimo būdą neišvengiama kai kurių klaidų. Kaip juos skaniai paruošti, į ką atkreipti dėmesį, kad ji...
Trijų skonių vakarėlis Jūsų iškylai – čia savo mėgstamą patiekalą atras ir vegetarai, ir sojų mėgėjai, ir šviesios mėsos mylėtojai. O lengvam ir saldžiarūgščiam užkandžiui Alfas Jums pasiūlys netikėtą, bet nepaprastai skanų grybų ir braškių derinį.
Virtuvės šefas Gian Luca Demarco: laikas griauti mitus, kad dešrelės – būtinai nesveikas maistas (55)
Skanu, greita ir sveika – atrodo, trys paprasti sinonimai, kurie patenkintų kasdieninius mūsų mitybos įpročius. Tačiau šiais laikais surasti produktą, kuris atitiktų visus šiuo kriterijus, nėra taip paprasta. Dėl šios priežasties mėsos perdirbimo įmonė „Nematekas“ pristato tik iš natūralių ingredien...
Ar teisus žmogus, kuris sako, kad prieš dvidešimt metų tos pačios rūšies dešrelių skonis buvo kitoks?
Dalis prekybos tinklų skelbia didinantys lietuviškos produkcijos pasiūlymą, mažinantys jos kainas. Žmonės skatinami rinktis vietoje pagamintus produktus, tačiau tuo pačiu pasigirdo pirkėjų skundai, kad mūsų pamėgtų gaminių skonis nebe toks, kaip prieš keletą dešimtmečių, kai jie buvo ką tik sukurti ...
Visi puikiai žino, kad valgyti lauke – didžiulis malonumas. Nors išvykos, piknikai, grilius ir užkandžiavimas gamtoje dažniausiai siejamas su vasaros sezonu, šiemet šiltesnė nei įprasta žiema leidžia sulaužyti šią nuostatą ir pakviesti draugus į pikniką net ir žiemą. Prekybos tinklo „Iki“ maisto eks...
Demaskuoti etikečių triukai: maisto technologė atskleis, kokių pieniškų dešrelių negalima valgyti (24)
Kad ir ką, kad bei kiek apie tai kalbėtų gydytojai, dietistai, sveikos gyvensenos mokytojai, išbraukti dešreles iš šiuolaikinio žmogaus gyvenimo turbūt yra misija neįmanoma. Visi labai stengiamės jų nematyti, nepirkti, ignoruoti, bet kai alkis muša per smegenis ir reikia kažko „čia ir dabar“, žiūrėk...
Kaip pamaitinti didelę kompaniją vos per vieną minutę? Šis bet kada užgriuvus draugams praversiantis receptas – tik iš Alfo Ivanausko lūpų. Vos keli pagrindiniai ingredientai ir galėsite džiaugtis tikra puota.