„Mantas niekada nežinojo, kad turi aistrą maisto gamybai – iki tol, kol gyvenimas neprivertė įsidarbinti virtuvėje. Norvegijoje jam teko dirbti net trijuose suši restoranuose: iš pradžių – mažame, o galiausiai – viename garsiausių japoniškos virtuvės restoranų Norvegijoje. Tad taip ir prasidėjo jo šefo karjera: nuo ryžių virimo ir agurkų pjaustymo iki savo japoniškos virtuvės restorano Lietuvoje“, – vyro pasiekimais džiaugėsi žmona Justina.

„Kiekvienas save gerbiantis šefas stengiasi lipti karjeros laiptais. Aš mokiausi iš geriausių virtuvės šefų, įgijau neįkainojamos patirties ir džiaugiuosi, kad pagaliau įgyvendinau svajonę atidaryti savo restoraną. Čia parodysiu visą žinių bagažą. Tikiuosi šie dar neatrasti skoniai nustebins ir sužavės panevėžiečius“, – dalijosi Mantas.
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Kitokie suši ir unikalūs ledai

Valgiaraštyje – jau pažįstamas japoniškas maistas: suši, ramenai, įvairūs užkandžiai. Tačiau unikalu tai, kad suši deriniai bus dar negirdėti, o, paragavę japoniškų ledų, tikina restorano šeimininkai, pamilsite juos iš pirmo kąsnio.

„Mes siūlome paragauti kitokių suši. Mano mėgstamiausi yra su braškėmis ir mangais. Tai – fejerverkai burnoje. Tiems, kam atrodo, kad tai neskanu arba kyla klausimas, nuo kada žuvis valgoma su vaisiais, kviečiame ateiti ir išmėginti! Taip pat būtina paragauti japoniškų ledų. Tai desertas, kuris pagamintas iš trintų ryžių, o viduje slepiasi šaldyti ledai“, – pasakojo Justina.

Panevėžys – perspektyvus miestas

Ant restorano langų galima išvysti užrašą: „Japoniškas maistas, įkvėptas Norvegijos kalnų ir pagamintas su dzūkiška meile“. Kodėl dzūkiška? Mantas – alytiškis, į Panevėžį atvykęs kaip meilės emigrantas.

„Prieš grįžtant iš emigracijos, buvo dilema, į kurį miestą kraustytis: Vilnių, kur gyvenome prieš emigraciją, Manto gimtinę Alytų ar į mano gimtinę Panevėžį. Vis dėlto, apsvarstę įvairius pliusus ir minusus, nusprendėme, kad Panevėžys – perspektyvus bei augantis miestas, kurį norisi puoselėti“, – tikino moteris.

Svajonės pildosi

Restoranas gavo pavadinimą „Kreivai pagaliukai“ nuo įkūrėjų – Kreivių – pavardės.

„Pavadinimas gimė kartu su svajone. Kai gyvenome Norvegijoje ir ėmėme svajoti apie nuosavą restoraną, paklausiau Justinos, kaip pavadinsime. Juk ji mūsų kūrybininkė. Žmona man atsakė: „Nieko nebus geriau nei „Kreivi pagaliukai“, – teigė verslininkas.

„Svajonės tikrai pildosi. Aš visuomet svajojau turėti renginių studiją ir organizuoti šventes. Tą ir darau savo „Upės studijoje“. Na, o vyras įgyvendino savo svajonę turėti suši restoraną“, – kalbėjo Justina.

Ateities planai

Ateityje japoniškame restorane planuojami įvairūs renginiai, muzikos vakarai, vėlyvieji pusryčiai.

„Juokaujame, kad ramenai yra geriausias maistas sekmadienio vėlyviesiems pusryčiams po įvairių šeštadienio vakarėlių. „Kreivuose pagaliukuose“ planuojame rengti muzikos vakarus, pasikviesti DJ. Kurdami restoraną įdėjome daug meilės į interjerą, apšvietimą, detales. Viskas tam, kad būtų jauku ir gera, o svarbiausia, jog būtų malonu niekur neskubant pavalgyti ir pasimėgauti gardžiu maistu“, – pasakojo Mantas ir pridūrė, kad ši vieta draugiška ir šeimoms su vaikais.