Vilniaus Rūdninkų gatvėje nebeliko vieno seniausių Vilniaus restoranų. Visam laikui duris užvėrė restoranas „Belgai“, kuris mieste garsėjo kaip vieta, kur buvo galima nueiti paragauti net 10 skonių midijų. Restorano savininkas Delfi komentavo, kad nutraukti veiklą teko, nes dirbti pelningai nepavyko...
restoranas
375 straipsnių
Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – vidutinės ar aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.
Pylimo gatvė tapo tikra gastgastronomijos oaze mėgstantiems atrasti naujų skonių. Neseniai Vilniaus gastronomijos žemėlapis pasipildė nauja uzbekiška vietele.
Moderni europietiška virtuvė su egzotiškosios Indijos Goa salos prieskoniais – taip būtų galima trumpai apibūdinti „30 geriausių restoranų“ rinkimus laimėjusį restoraną „Gaspar’s“. Visgi norint geriau suprasti ragaujamų patiekalų išskirtinumą, vertėtų susipažinti su šefo Gaspars Fernandes ir jo šeim...
Tailandietė įkalbėjo sutuoktinį Molėtų rajone imtis verslo: lankosi ir vietiniai, ir svečiai iš tolimiausių kampelių (8)
Molėtų rajone, ant Dūrių ežero kranto, įsikūręs modernus poilsio kompleksas, kuriame vienu metu gali apsistoti 30 žmonių. Atvykę svečiai gali ilsėtis keturiuose skirtingai įrengtuose privačiuose nameliuose, čia taip pat siūlomos įvairios vandens pramogos. „Sulaukiame turistų iš Brazilijos, Nyderland...
Šią vasarą jau trečius metus iš eilės krosnį kursiantis „Kumeliuko sapnas“ – vieta, kur maišosi itališkos tradicijos ir patys neįtikėtiniausi skoniai, sukurti su autentiškais, lietuviškais produktais. Picų kepėjai čia sukasi buvusioje arklio priekaboje, įsikūrusioje Kačerginės pušų pavėsyje, greta j...
Važiuojant per žaliuojančius Limburgo provincijos laukus, gali pajusti, kaip lėtėja skubantis gyvenimas. Pasiekus Château Wittem jauti kad oras čia tikrai kitoks, o dvarą supantys sodai ir upelis panardina į ramybę. Gamtos, elegancijos ir istorijos apsuptyje laikas sustoja, pečiai nusileidžia ir žin...
Naujovės atkeliauja į Vilniaus senamiestį. Ne, šįkart ne apie gatvių tvarkymą (nors Vokiečių g. rekonstrukcijos vilniečiai laukia jau ilgai), bet apie restoraną. Greitojo maisto restoranas „Gogi Guy“ Rūdninkų gatvėje pasiūlys lankytojams tikro korėjietiško maisto.
Praeitą penktadienį restorane PACAI įvyko dar viena kartu su Bocuse d‘Or Lietuva organizuota vakarienė. Tai jau trečiasis renginys, kuris ne tik džiugina restorano svečius, sukurdamas galimybę išbandyti talentingų šefų kūrinius, bet ir skatina kulinarinę kultūrą Lietuvoje.
„Mes rojuje“ – šūkteli man nuo gretimo stalelio žinomas Lietuvoje veidas, kuris taip pat čia atvyko ne pirmą kartą.
Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį pranešė, kad Lietuva pagaliau atsidurs „Michelin Guide“ leidinyje.
Sezoniškumas ir glaudus bendradarbiavimas su vietos ūkininkais yra neatsiejama PACAI restorano virtuvės identiteto dalis. Šiame restorane maistas ne tik yra patiekiamas, bet ir gyvena su gamta, su kiekviena sezono kaita atskleidžiantis naujus skonius, tekstūras ir kūrybiškumą.
Ilgai lauktas šalies gurmanų verdiktas: „Tablein Diners’ Awards 2023“ apdovanojimuose paskelbti geriausiai svečių 2023 metais įvertinti Lietuvos restoranai. Beje, tai ne vieninteliai geriausių restoranų rinkimai Lietuvoje. Vėl startuoja „30 geriausių restoranų“ reitingas, kur savo vertinimus galite ...
Kadaise atidariusi desertinę ir pati kepusi tortus bei virusi kavą, šiandien 38-erių Laura Viduolytė-Pupelienė kartu su vyru ir sūnumi sukasi šeimos restorane „Pupelė“. Nedideliame Lietuvos mieste įkurtas restoranas – gana išskirtinė vieta, pritraukianti, pašnekovės žodžiais, ir daugelį Rokiškio lan...
Mama su dukra įsuko sėkmingą prekybos ir restoranų verslą: mitas, kad žmonės kaime į parduotuvę ateina tik duonos ir alkoholio (2)
Nuo vienos parduotuvės pradėtą verslą pasvalietė Vida Varnaitė išaugino į penkis rajonus apimantį 39 parduotuvių tinklą. „Stengiamės, kad tai nebūtų eilinė kaimo parduotuvė, kad žmonės rastų viską, kas reikalinga“, – pasakoja ji. Verslininkė 2017 metais įžengė ir į maitinimo verslą, kurį vysto kartu...
Vilniuje duris atvėrė išskirtinė vieta – čia pavalgys ne tik žmonės: specialų meniu paruošė ir šunims (3)
Vasario 14-ąją, Įsimylėjėlių dieną, Vilniuje duris atvėrė nauja vieta, kurioje skanių patiekalų galite paragauti ne tik jūs, bet ir jūsų augintinis. Gastrobare „The House“ virtuvės šefas Linas Jablonskas šunims ruošia net tartarus. Tiesa, to paties vardo gastrobaras jau 12 metų veikia Druskininkuose...
Dėl įvykdytų nusikaltimų į kalėjimą pasiųstas daugkartinis Lietuvos kikbokso čempionas, Alytaus kriminalinio pasaulio šulas Rolandas Agrba (g. 1980 m.) spėjo pasižymėti prieš patekdamas į įkalinimo įstaigą – kai teisėjai svarstė, ar jis yra pagrįstai nuteistas dėl turto prievartavimo ir neteisėto di...
„McDonald’s“ keičiasi ir dėl to laikinai uždaromas Vilniaus „Akropolyje“ esantis restoranas. Greitojo maisto restoranas žada grįžti pilnai atsinaujinęs.
Yra Vilniuje tokia vieta, kurioje sutiksite bene daugiausiai šypsenų. Be išskirtinių blynų ir malonaus aptarnavimo, čia galima susipažinti su įkvepiančiais žmonėmis.
Yra Vilniuje tokia vieta, kurioje sutiksite bene daugiausiai šypsenų. Be išskirtinių blynų ir malonaus aptarnavimo, čia galima susipažinti su įkvepiančiais žmonėmis. Jie kasdien į restoraną eina kaip į didžiausią šventę, o nauja darbo diena jiems – dar viena proga padaryti viską, kad kiekvienas čia ...
„Tai grynųjų pinigų šalis, JAV doleris yra geriau konvertuojamas nei euras. Matėme vietų, kur už eurą siūlė mažiau nei už dolerį“, – pasakoja neseniai Uzbekijoje su drauge savarankiškai daugiau nei savaitę keliavusi Laima Bitėnienė.