Staliukai sustatyti glaudžiau

Restorano kūrybinis vadovas ir vienas savininkų M. Meidus plačiai žinomas dėl savo gastronominių kompetencijų. Vis tik, jo teigimu, restoranas „Motif“ bus skirtas ne tik išskirtinėms vakarienėms, bet ir kasdieniams apsilankymams – būtent tokios meniu tendencijos dabar vyrauja Vakarų Europoje.

„Norime Lietuvoje sukurti vietą, kuri atitiktų šiuolaikines Europos restoranų tendencijas. Specifinis staliukų išdėstymas bei restorano išplanavimas čia leis pasinerti į pokalbius ir susipažinti su greta esančiais žmonėmis“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja M. Meidus.

Jis yra restorano akcininkas ir kūrybinis vadovas, tačiau idėjas čia kasdien įgyvendins vykdantysis šefas – patyręs maisto technologas Povilas Zuoza. Pastarasis dirbo šiemet geriausiu Lietuvoje pripažintame restorane „Nineteen18“, lankytojams pažįstamuose „Stebukluose“ ir kituose šalies restoranuose. Kulinarijos srityje P. Zuoza aktyviai veikia kone dešimtmetį.

„Mūsų su Povilu tarpusavio bendradarbiavimas įneš daugiau patyrimų klientams – mano gastronominėms idėjoms Povilas galės suteikti savitų niuansų atsižvelgdamas į lankytojų poreikius“, – teigia M. Meidus.

Europietiška koncepcija

Restorane vyks a la carte vakarienės, į kurias atvykę žmonės vėliau galės klausytis ir specialių atlikėjų pasirodymų. Anot restorano kūrėjų, tokio koncepto Lietuvoje dar nėra.

„Tokio tipo restoranai, kuriuose vakarienės papildomos atlikėjų pasirodymais ir specialiomis programomis, įprasti Vakarų ar Vidurio Europoje, bet Lietuvoje matomos tik tokio koncepto užuominos. Tad norime į Vilnių atnešti šiek tiek Milano, Paryžiaus ar Londono tendencijų ir žmonėms pristatyti kitokią vakarienės kultūrą“, – sako M. Meidus.

Restoranas priklauso keturiems savininkams. Be M. Meidaus tarp jų yra ir verslininkas ir investuotojas Darius Bivainis bei naktinio klubo „Anna Mesha“ bendrasavininkai Fady Farhat ir Justinas Žvigas.

Restoranas pristatytas kviestiniams svečiams.

Restoranas duris atveria spalio 12 d., adresu Didžioji g. 30, Vilniuje.

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi maistas“ projekto ciklo „Svečiuose – šefas“ dalis. Ciklas skirtas susipažinti su virtuvės asais, perteikti jų patirtį, patarimus. Ankstesnį ciklo straipsnį skaitykite ČIA. Jei norite pasidalyti informacija apie virtuvės šefą, rašykite: maistas@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją