Sveiki ir labai skanūs, taip galėčiau apibūdinti šiuos balandėlius. Kadangi namuose yra mėsos nevalgantis žmogus, tai tenka gaminti įvairesnį maistą.

Balandėliai su grybais ir kruopomis

4 asmenims, apie 60 min.

  • 6-8 baltagūžio kopūsto lapai
  • 200 g.per naktį mirkytų bolivinių balandų
  • 100 g per naktį mirkytų grikių
  • 200 g apvirtų voveraičių (tinka ir kiti grybai)
  • 2 svogūnai
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštas Provanso žolelių
  • 300 ml sultinio
  • 1 morka
  • žiupsnelis druskos ir pipirų

Supjaustykite svogūnus plonomis riekelėmis ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi. Sudėkite apvirtus grybus ir pakepinkite kelias minutes.Sudėkite išspaustą česnako skiltelę ir dar pakepinkite minutę.

Išmirkytas kruopas sumaišykite su grybais, berkite žoleles, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.

Kopūsto lapus apvirkite iki kol suminkštės, išpjaukite kietą koto dalį. Į kopūsto lapus dėkite įdaro ir susukite.

Sudėkite balandėlius į kepimo indą išteptą aliejumi, sudėkite smulkintas morkas ir užpilkite sultiniu. Uždenkite folijos lakštu ir troškinkite 180 C. orkaitėje apie 25 minutes.

Odetos balandėliai su grybais ir kruopomis