Voveraitės


Šiltos žiedinio kopūsto ir pievagrybių salotos  (7)
2017 m. kovo 24 d. 00:00
Šios salotos puikiai atstos ir antrą patiekalą, nes yra labai sočios. Darbo nėra daug, o skonis, toks, kad nesuprasi ką valgai. Tikrai vertos būti pagaminamos...
Iš Kolumbijos su geromis naujienomis grįžę Erika ir Jurgis Didžiuliai: šios atostogos – pačios ypatingiausios  (15)
2017 m. kovo 12 d. 15:47
„Tai – turbūt geriausios mūsų šeimos atostogos, kokias esame kada turėję. Nežinau, ar taip susiklostė todėl, kad su Jurgiu šventėme mūsų santuokos...
Lietuvos ledo ritulininkė fantastiškai pradėjo karjerą Ukrainoje  (1)
2017 m. sausio 23 d. 17:20
Ledo ritulininkė klaipėdietė Anastasija Šeršniova puikiai pradėjo karjerą...
Klaipėdietė A. Šeršniova tapo pirma legioniere Lietuvos ledo ritulio istorijoje  (2)
2017 m. sausio 2 d. 12:25
16-metė klaipėdietė ledo ritulininkė Anastasija Šeršniova tapo pirma mergina...
Grybų ruošimo gudrybės ir paslaptys  (2)
2016 m. gruodžio 3 d. 00:03
Pačių rinktais ar pirktais grybais su malonumu gardiname įvairius patiekalus visus metus....
7 receptai su grybais, kuriuos verta išbandyti jau dabar
2016 m. lapkričio 26 d. 16:14
Grybų sezonas šiemet buvo ypač gausus ir sėkmingas: jų šaldytų, marinuotų, džiovintų, sūdytų raugintų – pilnos lentynos. Kviečiame išmėginti naujų...
Įspėja turinčius grybų atsargų: viena klaida ir galite susirgti mirtina liga  (43)
2016 m. lapkričio 25 d. 12:22
Šiųmetinis grybų sezonas nepašykštėjo šių miško gėrybių. Tad jas mėgstantys lietuviai per rudenį spėjo prikaupti nemenką džiovintų, šaldytų,...
Sveikos ir liesos vakarienės žiemai  (2)
2016 m. lapkričio 9 d. 11:55
Kai lauke šalta, parėjus namo iš darbo norisi ko nors šilto ir skanaus. Siūlome...
Rambyno regioniniame parke – netikėtas radinys  (11)
2016 m. lapkričio 5 d. 10:10
Manėte, kad grybavimo sezonas jau baigėsi? Nebūtinai – dar yra vietų, kur galima rasti...
Rudens gėrybės, padėsiančios palaikyti gerą sveikatą  (1)
2016 m. spalio 24 d. 00:00
Keičiantis metų laikui keičiasi ir maisto poreikis, tačiau jokiais būdais tai...
Iš bulvių: nauji patiekalai jūsų stalui  (1)
2016 m. rugsėjo 26 d. 00:10
Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve...
Kaip gardžiai paruošti bulves: specialisto patarimai  (5)
2016 m. rugsėjo 23 d. 11:44
Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve...
Makaronai su grybais ir rūkyta lašiša
2016 m. rugsėjo 19 d. 00:00
Makaronai su grybais turi kažkokį ypatingą ryšį, ne kitaip. Beprotiškai skanu,...
Ruduo į Lietuvą atnešė erkių sukeliamų ligų bangą  (3)
2016 m. rugsėjo 16 d. 09:38
Kartu su rudeniu Lietuvoje registruojamas erk ių pernešamų ligų pikas. Medikai ir...
Atsargos žiemai: 11 produktų, kuriuos turite užšaldyti!  (27)
2016 m. rugsėjo 11 d. 00:00
Nežinia, ar yra kas nors neskanesnio žiemą už plastikinius pomidorus ar guminius...
Bajoriški rugsėjo receptai su rudeninėmis gėrybėmis  (1)
2016 m. rugsėjo 7 d. 15:26
„Žiūrėk lauką vasarą, o sodą – rudenį“, – byloja lietuvių liaudies išimtis. Na, tai tikriausia tiesa. O kulinarų džiaugsmui, ruduo – tai metas...
Duoti ar neduoti valgyti grybų vaikams?  (2)
2016 m. rugsėjo 7 d. 08:19
Rudenį, kai dygsta grybai, mamai taip ir norisi ir mažylį palepinti nauju patiekalu. Tačiau ar vaikams galima grybų?
Restorano šefė I. Turminienė: turiu pakankamai kompetencijos ir užsispyrimo, kad taptume vienu geriausių restoranų Baltijos šalyse  (4)
2016 m. rugsėjo 4 d. 00:00
Kaune esančio restorano „Ieti“ šefė Inga Turminienė (30 m.) dar niekam nėra...
Kainos Sostinės dienų mugėje glumina pirkėjus: pirkti kažką būtų neprotinga  (394)
2016 m. rugsėjo 2 d. 18:04
Šis savaitgalis Vilniaus miestui ypatingas: žmones į miesto centro gatves traukia...
Uogų ir grybų – nors vežimu vežk, bet trūksta rinkėjų  (59)
2016 m. rugpjūčio 12 d. 22:18
Dzūkijos uogų ir grybų perdirbėjai šiemet mažiau įsiveš voveraičių iš Rusijos...
S. Šatūnas. Importuok, gamink ir sutaupyk  (4)
2016 m. rugpjūčio 11 d. 07:30
Ne viena Lietuvos smulki ir vidutinė įmonė, gaminanti savo galutinį gaminį, yra priversta importuoti žaliavas arba sudedamuosius komponentus iš kitų šalių.
Vietiniai grybavimo ypatumai: baravykus rauna virvėmis, o voveraites renka šimtais  (35)
2016 m. rugpjūčio 8 d. 14:03
Anykščių rajono Šimonių girios miškai visada pasižymėjo grybų ir uogų gausa. Šie metai – ne išimtis. Tačiau Šimonių girioje prie Šventosios upės...
Vietiniai grybavimo ypatumai: baravykus rauna virvėmis, o voveraites skaičiuoja tūkstančiais
2016 m. rugpjūčio 8 d. 14:03
Anykščių rajono Šimonių girios miškai visada pasižymėjo grybų ir uogų gausa....
Valgykite į sveikatą: grybų maistinė sudėtis prilygsta vaisiams  (9)
2016 m. rugpjūčio 3 d. 00:00
Vasara – tikras stebuklas miško ir grybų mylėtojams. Grybuose yra visų žmogaus...
Svarbi žinia grybautojams: panaikinti erzinę apribojimai  (38)
2016 m. rugpjūčio 1 d. 12:49
Grybautojai gali lengviau atsipūsti – Aplinkos ministro įsakymu panaikintos Grybavimo Lietuvos miškuose taisyklės .
Į Lietuvą atvykstantis Michelin žvaigždę turintis virtuvės šefas atsiveža šį tą netikėto
2016 m. rugpjūčio 1 d. 12:30
Į Vilnių atvykstantis pasaulinio lygio šefas Giulio Terrinoni savo kulinariniais šedevrais stebina pasaulį. Prestižinę Michelin žvaigždę turintis italas...
Greitai pagaminama sriuba  (10)
2016 m. rugpjūčio 1 d. 00:00
Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.
Virtuvėje karaliauja miško gėrybės: patiekalai iš grybų
2016 m. liepos 31 d. 00:00
Kad ir kaip pyktume ant tikro lietuviško oro ir lietuviškos vasaros, galime įžvelgti tam...
Kiek galima uždirbti iš miško, jei grybavimas – ne tik aistra  (55)
2016 m. liepos 30 d. 15:21
Nuo pat vaikystės grybaujanti kaunietė Jolanta praėjusį savaitgalį Grabučiškėse ir...