Akivaizdu, kad pastaruoju metu pasitaiko vis daugiau atsidavusių ir apie ekologiją susimąstančių entuziastų, pasirengusių demonstruoti išradingumą ir panaudoti produktus neišmesdami nė dalelės.

Moliūgų ir cukinijų sėklos


Kruopščiai jas nuplaukite, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių arba kol pagels, pataria „The Guardian“.

Žiedinių kopūstų ir burokėlių lapai


Nuplaukite, susmulkinkite ir naudokite kaip bet kurias kitas žalias lapines daržoves.

Sūrio žievelės


Sukietėjusius sūrio kraštelius sudėkite į šaldiklį prieš tai kruopščiai nuvalę vaško ar nevalgomos plėvelės likučius. Šie sūrio kraštelių gabaliukai kuo puikiausiai tiks sriuboms ir sultiniams gardinti.

Citrusinių vaisių žievelės


Jei susidomėjote galimybe citrusinių vaisių žieveles paversti cukruje virtu gardėsiu, jas supjaustykite plačiomis juostelėmis, suberkite į puodą su šaltu vandeniu ir jį dėkite ant kaitros. Pavirę 5 minutes žieveles nukoškite ir viską pakartokite, tik šį kartą virkite jau 30 minučių. Išvirtas žieveles išimkite, o vandenį supilkite į matavimo indą. Berkite baltojo cukraus santykiu 100 g cukraus 100 ml vandens. Cukraus tirpalą supilkite atgal į puodą, grąžinkite ant kaitros ir vėl virkite vis pamaišydami, kol cukrus ištirps. Žieveles suberkite į puodą ir ant nedidelės kaitros virkite apie pusvalandį, kol suminkštės. Cukruje išvirtas žieveles vėsinkite sirupe, o paskui išdėliokite ant grotelių virš plautuvės, kad pasišalintų skysčio likučiai.

Pakartotinis marinato panaudojimas

Marinuoti agurkai

Dar kartą panaudokite marinuotų agurkėlių stiklainiuose liekantį skystį daržovėmis ar virtiems kiaušiniams marinuoti. Ne ką prasčiau šis skystis tiks salotų padažams ruošti vietoje acto.

Pasenusi duona


Skrudinimui nebetinkamą sudžiūvusią duoną paverskite trupiniais arba supjaustę kubeliais vėliau naudokite kaip skrebučius (berkite jų į sriubą).

Avinžirnių vanduo

Avinžirniai

Ištraukus avinžirnius iš skardinės joje liekantis skystis gali kuo puikiausiai būti naudojamas kaip kiaušinių baltymų pakaitalas ruošiant veganiškus morengus, Jorkšyro pudingą ir daugybę kitų gardžių patiekalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)