duona

duona

Duona – kepinys iš ruginių, kvietinių, kvietruginių miltų arba jų mišinių ir (arba) kitų grūdų produktų tešlos, kuri maišoma, formuojama, purinama ir kildinama mielėmis ir pieno rūgšties bakterijomis, o jos ruošinys kepamas.

Papasakojo, kaip Kalėdos atrodė tremtyje: staltiesė, duona ir viskas (1)

Pradėjome susikaupimo ir rimties laikotarpį - Adventą, kuomet tikintieji laukia Jėzaus gimimo akimirkos ir ruošiasi jai. Tai laikas, skirtas...

Po pasiteisinusio bandymo „Lidl“ mažina dar 100 prekių kainas (41)

Prieš dvi savaites ilgam sumažinęs daugiau nei 100 populiarių prekių kainas, prekybos tinklas „Lidl“ žengia dar vieną žingsnį, kuris turėtų...

Kodėl verta rytą pradėti nuo imbiero (23)

Pradėkite savo dieną nuo prieskonio. Nors pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, kartais jie gali tapti šiek tiek pasikartojančiais ir...

Nemirtinga klasika: purus dzūkiškas kugelis, kurį kepsite ne vieną kartą (51)

Sunku būtų ginčytis dėl lietuvių meilės bulvėms ir patiekalų iš įvairių jų variacijų. Bulvės dažniausiai – ne tik skanus ir sotus, bet ir...

Interviu su kalbininku Antanu Smetona apie lietuvių kalbą ir ją puoselėjančius projektus (27)

Reikia pripažinti – Lietuvoje egzistuoja gimtosios kalbos kultas. Pasak garsaus šalies kalbininko Antano Smetonos, vienas to įrodymų – paminklų...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10